Ootamatult kerkis tänavale skulptuur

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu kirjandusmaja eette paigaldatud skulptuur mullu novembris.
Tartu kirjandusmaja eette paigaldatud skulptuur mullu novembris. Foto: Kristjan Teedema

Tartu kirjandusmaja ette Vanemuise 19 on kerkinud valge skulptuur, mis oma saladuslikus ilmumises meenutab tänavakunstiteost. Seni on need olnud valdavalt tasapinnalised või ainult väheke kolmemõõtmelised, see on aga vägagi ruumiline. Nii et justkui uus tase tänavakunstis.

Taiese lähemal vaatlemisel ja internetis tuhlamisel selgub, et nõnda silmapaistvalt reklaamib oma uut lavastust Vilde teater. Kuju alusele on kirjutatud «Pime tuba». Samanimeline lavastus esietendub kirjandusmaja saalis 21. novembril kell 19.

Tragikomöödia on kirjutanud mitmeteistkümne harrastusteatripreemia ja ka kultuuripreemiaga Elva Täht 2011 tunnustatud Aire Pajur. Ta on varemgi lühemaid ja pikemaid teatritekste kirjutanud. Nüüdses tegutsevad noor pere, dementne vanaema ja košmaarne suguselts, möllu lööb lahti ootamatu, kuid oodatud sündmus.

Tragikomöödia «Pime tuba» lavastaja ja kunstnik on Tess Pauskar, kes on samuti üks osatäitjaid. Tema kõrval on vaatajate ees Rein Karu, Helve Nurk, Anne-Mai Tevahi ja Rein Annuk. Ahjaa, mõistagi ka Aire Pajur.

Esietendusele järgnevad mängukorrad on tänavu 22., 28. ja 29. novembril kell 19 ning 30. novembril kell 16. Uuel aastal tuleb Tartu kirjandusmajas veelgi sama lavastuse etendusi. Neid on trupil kavas viia kaugemalegi – Tõrva, Kehra ja Palamuse teatrihuviliste ette.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles