Kohus võtab Urbo Vaarmanni puudutavas kriminaalasjas aja maha

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Täna astus kohtu ette riigikogu liige Urbo Vaarmann (keskel). Vasakul PRIA töötaja Ülle Märss.
Täna astus kohtu ette riigikogu liige Urbo Vaarmann (keskel). Vasakul PRIA töötaja Ülle Märss. Foto: Margus Ansu / Postimees

Tartu maakohus lükkas täna edasi riigikogu liiget Urbo Vaarmanni, Oleg Kuzmini, Ülle Märssi, osaühingut Puhkepesa ja osaühingut Avicia puudutava kriminaalasja kohtumenetluse, kuna üks süüdistatav on tõsiselt haigestunud.

Süüdistatava Oleg Kuzmini kaitsja vandeadvokaat Janek Väli esitas taotluse lükata  sellele nädalale, 3.– 6. novembrile planeeritud istungid edasi Kuzmini haiguse tõttu, teatas Tartu kohtute pressiesindaja Krista Tamm.

Prokurör, süüdistatavate kaitsjad ja kohus leidsid, et planeeritud kohtuistungite korduvate edasilükkamiste tõttu ei ole kriminaalasja võimalik enam arutada kavandatud ajagraafiku alusel. Kogu kriminaalasja menetlus kestab vähemalt viis nädalat.

Samuti ei ole selge, millal võimaldab süüdistatava Oleg Kuzmini tervislik seisund tal kohtuistungil osaleda. Ilma süüdistatava osavõtuta ei ole aga võimalik kriminaalasja kohtus arutada.

Tänasel korraldaval istungil kriminaalasja arutamiseks uut aega ei määratud. Kohtuistungi aeg määratakse pärast seda, kui on olemas teave süüdistatava Oleg Kuzmini tervislikust seisundist ja võimalikust paranemisest ning tulenevalt kohtu töökorraldusest.

Urbo Vaarmanni (37) ja OÜ Puhkepesa süüdistatakse soodustuskelmuses ja pistise andmises, Oleg Kuzmini (44) ja OÜd Avicia soodustuskelmuses ning Ülle Märssi (51) pistise võtmises.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles