Karin Lukk: õpetajate jaoks on see asi loomulikult tõsine

Jüri Saar
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kivilinna kooli direktor Karin Lukk:

Arutasime õpetajatega läbi, kuidas lastega rääkida ja missugune see sõnum on ja kuidas nende asjade üle õpilastega arutleda. Psühholoog valmistab lapsevanematele ette soovitusi, mida sellisel puhul teha ja kuidas jälgida laste emotsioone.

Kindlasti räägime lastega ka sellest, et rohkem märgata kaaslasi ja vajadusel ka täiskasvanuid informeerida, kui märgatakse mõne koolikaaslase puhul selliseid ütlemisi või käitumise muutust.

Kõikides klassides on sellest juba räägitud. Võtsime hommikul õpetajad kokku ja leppisime kokku, et kuivõrd sõnum on juba lasteni jõudnud, siis mida varem saame lastega asjad läbi arutada, seda parem. Sellisel juhul näeme ka, millised on üldised meeleolud ja üldised hoiakud.

Lapsed on seda vastu võtnud erinevalt. On lapsi, kelle jaoks see on olnud hirmutav, eriti kui on olnud Viljandis tuttavaid, on ka neid lapsi, kes ei teadvusta seda väga. Emotsioonid on erinevad.

Õpetajate jaoks on see loomulikult tõsine. Praegusel hetkel saavad nad hakkama, eks nad on sellised tugevad inimesed. Kindlasti võtame seda teemat tõsiselt.

Kriisiplaanid on meil tehtud ja neis on käsitletud ka koolis tulistamist. Kuid kunagi on need kõik tehtud teoreetilise baasi pealt, nüüd võtab see teise mõtte. Ma ei oska veel vastata, mida ja kuidas me teisiti tegema hakkame. Kindlasti võtame õpetajad kokku ja arutame seda. Praegu ühtegi konkreetset sammu nimetada ei saa. Kõike ette näha ei olegi võimalik. Kuid omavahel saame arutada.

Praegusel hetkel ei tahaks ka liiga palju tähelepanu sellele teemale pöörata. Küsimus on, milline on see hea tasakaal, et ei tõmmataks liiga palju tähelepanu sellistele teemadele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles