Pildid: riigikogu liige Urbo Vaarmann astus kohtu ette

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigikogu liige Urbo Vaarmann (Keskerakond) saabumas Tartu kohtumajja.
Riigikogu liige Urbo Vaarmann (Keskerakond) saabumas Tartu kohtumajja. Foto: Margus Ansu / Postimees

Korruptsioonikuriteos süüdistatuna astus täna Tartus kohtu ette Keskerakonda kuuluv riigikogu liige ja endine Tartu linnavolinik Urbo Vaarmann (37), kellele prokuratuur paneb süüks soodustuskelmust ja pistise andmist.

Vaarmann ütles enne istungi algust ajakirjanikele, et teda süüdistatakse asjades, mida pole olnud.

Lisaks Vaarmannile on samasisulise süüdistuse saanud OÜ Puhkepesa. Oleg Kuzmini (44) ja OÜ Avicia süüdistatakse soodustuskelmuses ning Ülle Märssi (51) pistise võtmises.

Kuzmini haigestumise tõttu otsustas kohus tänase istungi lõpetada ning jätkata süüasja arutamist järgmisel esmaspäeval. Varasema plaani kohaselt pidanuksid istungid toimuma ka homme ja ülehomme.

Süüdistuse järgi taotleti ajavahemikus september 2010 kuni mai 2012 põllumajanduse registrite ja informatsiooni ametist (PRIA) pettuse teel toetust Jõgevamaal asuva hoone rekonstrueerimiseks ja kinnistule välisrajatiste ehitamiseks. Pettus seisnes omafinantseeringu mittetasumises ja ehituskulude suuremana näitamises. Esitatud taotlus on saanud positiivse lahenduse ning taotlejale määrati ligi 600 000 eurot toetust.

Uurimisandmeil nõustas taotlejat PRIA-le esitatud taotluste koostamisel sama ameti töötaja, kes on saanud selles kriminaalasjas süüdistuse pistise võtmises.

Süüdistuse kohaselt üritas süüdistatav taotleja palvel kiirendada toetuse osamakse väljamaksmist ning väljastas ametiseisundi tõttu teatavaks saanud infot toetuse menetlemise seisu ja väljamaksete tegemise tähtaja kohta. Vastutasuna korraldati tema jaoks sünnipäevapidu ning süüdistatava sugulase poolt korraldatava ürituse reklaami meediaväljaandes.

2011. aasta novembris maksti taotlejale välja osa toetusest, ligi 100 000 eurot. Ülejäänud summa jäi välja maksmata seoses kriminaalmenetluse alustamisega.

Selles kriminaalasjas on arestitud kaks ühishüpoteeki summas kokku 600 000 eurot. Samuti on arestitud süüteoga saadud vara konfiskeerimise ja konfiskeerimise asendamise tagamiseks Jõgevamaal asuv kinnistu ja selle  hoonestusõigus.

Kriminaalasja kohtueelset menetlust viis läbi keskkriminaalpolitsei korruptsioonikuritegude büroo ning juhtis Lõuna ringkonnaprokuratuur.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles