Kuldse Maski festival ulatub Tallinnast kaugemalegi

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Puškini-nimeline teater Moskvast toob Tartusse Shakespeare´i komöödia «Mõõt mõõdu vastu».
Puškini-nimeline teater Moskvast toob Tartusse Shakespeare´i komöödia «Mõõt mõõdu vastu». Foto: Kuldne mask

Kuldse Maski teatrifestival toob ka seekord meie publikule tutvumiseks parimaid lavastusi Venemaalt. Vaadata saab draamat, muusikalavastusi, balletti, nukulavastusi …

Et tänavune Kuldne Mask kümnes, otsustasid korraldajad laiendada festivali Tallinnast kaugemale – Tartusse ja Sillamäele. Tõsi, Emajõelinnas on Kuldne Mask juba käinud, nii et nüüd on tegemist taaslaienemisega.

Tartus tuleb vaatajate ette «Mõõt mõõdu vastu», mida mängib Moskva Puškini teater. Briti lavastaja Declan Donnellan ja temaga tihti koostööd tegev kunstnik Nick Ormerod tõstavad Shakespeare'i näidendist esile võimu ja inimese vastastikuste suhete teema.

Vaataja mõtteid tänapäeva Venemaa olukorrale viitavatele poliitilistele süžeekäikudele ei pane Donnellan erilist rõhku. Festivali korraldajate teatel on lavastajale palju olulisem rääkida lugu keerulistesse olukordadesse sattunud inimestest, kes jõuavad aina enam veendumusele, et elus ei ole peamine võim ja reeglid, vaid kõige olulisemad on tunded. Kaunis lõputants, kus muusika saatel keerlevad kolm teineteist leidnud paari, on parim kinnitus sellele mõttele.

«Mõõt mõõdu vastu» tuleb Vanemuise väikeses majas vaatajate ette 10. oktoobril kell 19.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles