Supilinnas avab peagi uksed kohvik

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lampide ümber tulevad puidust ümbrised, et õhkkond oleks kodusem, osutab lakke Ülle Võsu (esiplaanil), kes rajab koos Mariliis Mieleri ja Janek Palopääliga Supilinna Väike-Emajõe tänavale Kikerkohvikut.
Lampide ümber tulevad puidust ümbrised, et õhkkond oleks kodusem, osutab lakke Ülle Võsu (esiplaanil), kes rajab koos Mariliis Mieleri ja Janek Palopääliga Supilinna Väike-Emajõe tänavale Kikerkohvikut. Foto: Kristjan Teedema

Aastaid on supilinlased arutanud, et linnaosas võiks olla omanäoline kohvik, kuid seni on jutt mõtteks jäänudki. Nüüd teevad kolm noort supilinlast aga selle teoks ning veidi rohkem kui nädala pärast avab Kikerkohvik Väike-Emajõe tänaval ukse.

Supilinn on omanäoline linnaosa ning ka kohvik tahab olla pisut omanäolisem ning linnajaole iseloomulikum, rääkisid kohvikupidajad.

See hõlmab nii toite kui ka kohvikus korraldatavat tegevust.

«Sisustuselementide juures oleme palju abi saanud kohalikelt ja teisteltki tartlastelt,» rääkis Supilinna Idu OÜ juhatuse liige Mariliis Mieler. Annetatud on laudu-toole, raamatuid ja ka nõusid. Eesmärk on, et sisekujundus, mille nõustajaks on Imbi Kruuv, tuleks hubane ja kodune.

Kuna Supilinn on aedlinn, tekkis mõte kasutada sama motiivi laelampide kujunduses ning valgustitele ehitatakse värvilistest lippidest aiad ümber, rääkis kohviku teine eestvedaja Ülle Võsu.

Palju puitu on kasutatud ka seintel ning baarileti juures. Kohvikusaali nurgas sai äsja valmis väike lava.

«Meil on palju kitarrimängijaid, kes saavad siin esineda,» märkis Võsu.

Toitude osaski püütakse jälgida linnajaole omaseid jooni. Menüüsse tuleb Oa pada, kuid ka näiteks Merle Jäägeri ning mitmete teiste tuntud supilinlaste ja tartlaste retsepte.

Rõhutakse värskele ja tervislikule. Pakutav liha ja kala ei ole samuti seisnud kuid sügavkülmas. Seetõttu peab tellija arvestama ooteajaga.

Rohkem kui konkurentidel kohtab toitudes kindlasti ka kikerherneid, läätsi ja idusid ehk ka taimetoitlastele on rohkem võimalusi, lisas Võsu. «Kindlasti saavad meie toidud olema sesoonsed ehk sügisel pakume kukeseenepirukat ja kevadel rabarberikooki.»

Seevastu friikartuleid kohvikust ei saa ja mikrolaineahju millegi soojendamiseks ei kasutata.

Söögikoht tahab hakata pakkuma ka päevasuppi ja praadi, mida juba ootavad Emajõe 1a hoones tegutsevate teiste ettevõtete töötajad.

Kohvikus saab tööd kümme inimest, kes oh üllatust, on samuti kõik supilinlased. «See on puhas juhus,» kinnitas Mariliis Mieler.

Omapäraseks teevad kohviku kangastelgedega käsitöötuba ning avatav lauamängunurk, kõik soovijad võivad neis käia oskusi omandamas ja aega veetmas. Tulekul on kirjandus- ja luuleõhtud. Ka filmide näitamiseks on aparaat olemas, demonstreeris kolmas ettevõtja Janek Palopääl.

Algamas on joogatunnid nii lastele kui täiskasvanutele ning rasedatele. Nende tegevustega ei pea võimalused peagi avatavas kohas kindlasti piirduma, vaid kõik värsked ideed on oodatud ning kohvik aitab neid ellu viia, lubasid Mieler, Võsu ja Palopääl.

Veel enne ametlikku avamist, mis on plaanis pühapäeval, 28. septembril kell 15, on tulekul üritusi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles