Rocki uus leedulane Karolis Petrukonis: olen kuulnud Tartu kohta palju head

Jaan Olmaru
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
TÜ/Rockiga liitus leedulane Karolis Petrukonis.
TÜ/Rockiga liitus leedulane Karolis Petrukonis. Foto: Kristjan Teedema / Postimees

TÜ/Rocki uus korvialune jõud, 212 sentimeetri pikkune leedulane Karolis Petrukonis (27) loodab peagi algaval hooajal astuda Tartu meeskonnaga oma arengus suure sammu edasi.

Esmaspäeval Tartusse saabunud ning samal õhtul Rockiga esimese trenni teinud Petrukonis tunnistas Tartu Postimehele, et võttis Emajõelinna meeskonna pakkumise vastu seepärast, et on kuulnud Rocki kohta väga palju head.

«Olen kuulnud siin mänginud leedu korvpallurite käest Tartu kohta väga palju head,» ütles Petrukonis ning mainis Vilmantas Dilyst ja Egidijus Dimšat. «Nad on rääkinud, et siin on kõik väga hästi organiseeritud, siin on hea meeskond ja osaletakse mitmes liigas.»

Viimased kolm hooaega Utena Juventuse meeskonnas mänginud Petrukonise sõnul oli tal pakkumisi ka paarist Leedu klubist, kuid otsustas siiski Tartusse tulla. «Rock pakkus konkreetset lepingut konkreetsete numbritega,» sõnas ta.

Tuttav ees

Otsuse tegi lihtsamaks seegi, et Rockis juba mängib leedulane Augustas Peciukevicius. «Me pole väga lähedalt tuttavad, aga ma teadsin teda. See on väga hea, kui meeskonnas on veel mõni kaasmaalane. Ma ei räägi ju eesti keelt,» põhjendas Petrukonis ning lubas, et hooaja edenedes püüab ka eesti keeles mõned sõnad selgeks saada.

Petrukonis on lõpetanud Ameerikas Clemsoni ülikooli ning osales ka sealses üliõpilasliigas. Üheski välisklubis pole ta mänginud. Eelmisel hooajal olid mehe näitajad Leedu liigas keskmiselt 8,78 punkti ja 4,14 lauapalli. 

«Ameerikast sain hariduse ja õppisin inglise keele ära. See oli hea kogemus. Aga nüüd tahtsin proovida, kuidas on mängida välismaal. Tahtsin proovida midagi uut,» rääkis leedulane ning kinnitas, et annab Tartu meeskonnas endast parima.

Füüsiline mäng

«Olen suur mees ja mulle meeldib mängida lauas. Ma pole väga hea kaugviskaja. Pigem lauapallide hankija ja visete blokeerija. Võin visata lähedalt. Mulle meeldib ka sööte anda. Aga rohkem meeldib mängida korvi all. Selline füüsiline mäng,» kirjeldas Petrukonis.

Tartus on leedulase eesmärk arendada ennast ja aidata oma meeskonda. «Tahan saada paremaks ja võita mänge. Tahan, et fännid tuleks meid mängudele toetama ja luban anda endast parima,» sõnas ta.

«Kui teha kõvasti tööd, siis meil on väga head võimalused võita palju mänge ja liikuda järjest edasi. Kui kaugele, seda näitab aeg. Kõik tahavad ju võita. Ka mina tahan võita, aga kahjuks taldrikul midagi ette ei kanta,» rääkis Petrukonis.

Tartusse tuli Petrukonis esialgu üksinda, kuid varsti peaks talle järgi sõitma ka elukaaslane. «Loodetavasti me abiellume varsti,» naeris leedulane.

Tartu publikul on võimalus Petrukonise etteastet näha juba täna õhtul, kui TÜ spordihoones toimub kell 18 Rocki mängijate esitlus ja näidistreening.          

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles