Rock meelitab publikut mitme uuendusega

Jaan Olmaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paari nädala pärast saab TÜ akadeemiline spordiklubi uue Stramateli tabloo, mis näitab mängijate numbreid, tehtud vigu ja visatud punkte. Samuti saab tabloole kirjutada meeskondade nimed. Tablood saab kasutada ka teiste spordivõistluste info kuvamiseks.
Paari nädala pärast saab TÜ akadeemiline spordiklubi uue Stramateli tabloo, mis näitab mängijate numbreid, tehtud vigu ja visatud punkte. Samuti saab tabloole kirjutada meeskondade nimed. Tablood saab kasutada ka teiste spordivõistluste info kuvamiseks. Foto: Margus Ansu

Tabloo kuvab mängijate personaalsed numbrid, punktid ja vead. Eesseisev korvpallihooaeg pakub Rocki publikule mitmeid uuendusi: klubi värbab Rocki saadikud, ehitab lastele mängumaa ning kohtumise statistikat hakkab seinal näitama uus tabloo.

Tartu ülikooli akadeemilise spordiklubi turundusspetsialisti Ivo Hundi sõnul on peagi algava hooaja üks eesmärke suurendada publiku hulka saalis.

«See hooaeg tuleb mängude poolest teistsugune. Esiteks hakatakse Balti liigat mängima alles play-off’idest, mis tähendab, et hulk rahvusvahelisi mänge jääb sügisel ära. Oktoobris on ainult Eesti liiga mängud ning novembris ja detsembris lisanduvad eurosarja mängud,» selgitas ta.

Sõltuvalt sellest, kuidas Rockil läheb eurosarjas, oleneb mängude hulk jaanuaris ja veebruaris. Kui läheb hästi ja saadakse alagrupist edasi, on mänge piisavalt. Kui aga ei peaks nii minema, tulevad jaanuar ja veebruar üsna mänguvaesed.

Rocki saadikud

Eelmisel hooajal pidas ­Rock 35 kodumängu ning Hundi sõnul tekkis mingil ajal olukord, kus rahvas ei jõudnud enam saalis käia ning mitmed Eesti liiga mängud jäid tagaplaanile.

«Kuna nüüd on mänge vähem, siis võiks ka Eesti liiga mängud tuua rohkem rahvast saali. Seetõttu püüamegi pakkuda rohkem mängu kõrvale muid asju,» rääkis ta.

Kõige põnevamaks uuenduseks nimetas Hunt Rocki saadikute värbamist. «Idee on selles, et me jagame neile rohkem infot, nad saavad tasuta hooajapileti ning neile korraldatakse ühiseid üritusi. Kuid nende ülesanne on kutsuda oma sõpru mängule,» selgitas ta.

Saadikul on kohustus tuua igale mängule 4–10 inimest, kes kasutavad pileti ostmisel kindlat märksõna. Boonuseks ootab neid mängul üks tasuta jook. Kui aga tingimusi ei täideta, jääb saadik oma privileegidest ilma.

«Kui kolm korda pole tingimusi täidetud, kaotab hooajapilet kehtivuse,» seletas Ivo Hunt.

Saadikuid hakatakse registreerima peagi Rocki kodulehel ning nende hulk pole piiratud. «Mida rohkem, seda parem. Me loodame, et see süsteem täidab oma eesmärki ja lõppkokkuvõttes on saalis rohkem rahvast,» ütles ta.

Mängumaa lastele

Teine suurem uuendus puudutab neid korvpallisõpru, kes tahaksid mängule kaasa võtta ka oma lapsed. Koostöös Metsapere mängumaaga ehitatakse iga mängu ajaks ühe tribüüni taha lastele mõeldud mängumaa.

Alale pannakse suured batuudid, suur raadio teel juhitavate mudelautode ringrada ning palju muud. Mängumaale sissepääs on eraldi piletiga, mis maksab ilmselt 2-3 eurot.

Septembri teises pooles peaks Rocki saali seinale jõudma ka uus moodne Stramateli firma tabloo. «See on asi, mida on pikalt oodatud. Vana tabloo vastab kõikidele nõuetele, aga ta on liiga väike,» sõnas Ivo Hunt.

Uuel tablool on näha mängijate numbrid, tehtud vead ja visatud punktid. Samuti saab tabloole kirjutada meeskondade nimed, mitte ei pea selleks enam redeliga üles ronima ja ükshaaval tähti panema. Koos tablooga tulevad uued kuubikukujulised 24 sekundi kellad, mida on näha neljast küljest. Tabloo ja kellad lähevad klubile maksma umbes 15 000 eurot.

Tuleval teisipäeval korraldab TÜ akadeemiline spordiklubi ürituse, kus tutvustatakse Rocki meeskonda ning toimub avatud treening.

Hooajaeelsete kontrollmängudega alustab Tartu esindusmeeskond juba täna õhtul, kui kodusaalis võõrustatakse kell 19 Oklahoma Impacti meeskonda.

Kas teate?

TÜ/Rocki hooajaeelsed kontrollmängud

• LOC Cup Liepajas (11.–13. september). Osalevad Liepaja/Triobet, TÜ/Rock, BK Ventspils, BC Dnipro, BK Jekabpils, MSAPE (Moskva üliõpilaste meeskond).

• Rakvere Cup (19.-20. september). Osalevad Rakvere Tarvas, BC Kalev/Cramo, TÜ/

Rock, Kotka KTP Basket.

• BBL Cup Liepajas (27.-28. september). Osalevad BK Ventspils, BC Šiauliai, Liepaja/Triobet, TÜ/Rock.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles