Ihaste sild sai lõpuks kokku

Jaan Olmaru
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Uudse rippraketise tehnoloogiaga valatud Ihaste silla kaks poolt said möödunud reedel Emajõe kohal lõplikult kokku, kui kahe sillapoole vahele valati viimane ühendav tekiplaat.
 

Tähelepanuväärse sündmuse puhul tõmbasid ehitajad raudvarda külge pajuvitstest punutud pärja. Omaniku järelvalve esindaja Arno Huik ütles, et kahe sillapoole üksteisega kokkuajamine ei olnud keeruline. «Seda, et otsad õigesti läheneks, jälgiti geodeetide abiga iga uue jupi valamisel,» ütles Huik.

«Üldiselt oleme rahul. Kõrvalekallet ei olnud üldse, aga väike kõrgusevahe tekkis. Aga see oli nii tühine, paar sentimeetrit,» sõnas Huik ning märkis, et selliste suurte betoonitööde puhul sõltub palju temperatuurist.

Neljasajameetrisest sillast jääb Emajõe kohale umbes 90 meetrit. Silla kogulaius on 15,5 meetrit ning sellele tuleb 1+1 sõidurajaga sõidutee ja ühele poole 4 meetri laiune kergliiklustee.

Sillale on kavandatud ka 1,4 meetri kõrgused läbipaistvast materjalist müratõkked ja kahe keskmise samba juurde rajatakse kumerja kujuga vaateplatvormid. Silla ametlik valmimisaeg on lepingu järgi järgmise aasta 17 aprill.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles