Kooliteel olles tuleb säilitada rõõmus meel

Kertu Kula
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaspar rääkis, et on kooli juba pikemat aega oodanud ning ei jõudnud tänast päeva ära oodatagi. Värske koolijüts rõõmustas, et samas klassis on veel tema lasteaiakaaslane ning samuti on tal sõpru paralleelklassides. 
Oma tulevase õpetajaga on Kaspar samuti kohtunud, sest esimesse klassi astujatele korraldati tutvumisõhtu, kus näidati ka koolimaja ja tutvustati õpetajaid.
Kaspar rääkis, et on kooli juba pikemat aega oodanud ning ei jõudnud tänast päeva ära oodatagi. Värske koolijüts rõõmustas, et samas klassis on veel tema lasteaiakaaslane ning samuti on tal sõpru paralleelklassides. Oma tulevase õpetajaga on Kaspar samuti kohtunud, sest esimesse klassi astujatele korraldati tutvumisõhtu, kus näidati ka koolimaja ja tutvustati õpetajaid. Foto: Kristjan Teedema

Oma õpilase Kaspar Hanseniga tutvus tema õpetaja Maia-Eliisi Tagamaa kevadel, kui korraldati koos paralleelklasside õpetajatega kooliastujatele tutvumisõhtu.

«Saime Kaspariga kohe sina peale, sest ta on väga tore ja jutukas poiss,» lausus õpetaja. Ta lisas, et kui mõnel õpilasel läheb aega, et end avada ja näiteks murest rääkima tulla, siis Kaspariga on kindlasti vastupidi, sest poisiga on väga kerge jutule saada.

Maia-Eliisi Tagamaa rääkis, et kontakti saavutamine uute õpilastega võib olla aeg-ajalt keeruline, sest kõik lapsed on erinevad. «Raske on neid kokku sobitada, aga eks õpetaja ülesanne ongi õpilasi suunata, et nad mõistaksid rohkem oma kaasõpilasi ning püüaksid teistega arvestada.»

Esimesse klassi astujatele toimus Raatuse koolis oktoobrist aprillini kord nädalas eelkool, kus kohtuti õpetajaga ja tutvustati koolitundi ning seda, mida tunnis tehakse ja kuidas käitutakse.

Eelkoolis käinud lapsi tunneb õpetaja Tagamaa enda sõnul rohkem, kuid on õpilasi, kes andsid oma soovist Raatuse kooli tulla teada suvel ning nii kohtub ta nendega alles täna.

Iseenda esimese koolipäeva kohta räägib Maia-Eliisi Tagamaa, et seda ta väga hästi meenutada ei suuda, aga ta mäletab oma esimest õpetajat, kes oli algusest peale väga tore ja abivalmis, kuid ka range. «Alati kui ma oma esimese õpetajaga juhuslikult kohtun, on meil väga palju rääkida.»

Õpetaja Tagamaa soovib, et uued õpilased leiaksid koolist sõpru ja mõttekaaslasi, ning peamine on tema meelest see, et pika koolitee jooksul ei kaoks sära ja rõõmsameelsus, mis on õpilastel seda teed alustades.  

Nagu õpilastele, on ka õpetajale 1. september suur pidupäev. Maia-Eliisi Tagamaa mõtleb, et see on jälle ühe toreda uue õppeaasta algus, kui saab hakata teadmisi jagama, ning alati on tore tutvuda uute ja taaskohtuda endiste õpilastega.

Kui Maia-Eliisi Tagamaa õpetajana kuus aastat tagasi alustas, tundus talle, et õppeaasta möödub aeglaselt, kuid mida aeg edasi, läheb see aina kiiremini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles