Kohus saatis netikelmi vangi

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuldehted. Illustreeriv foto.
Kuldehted. Illustreeriv foto. Foto: SCANPIX

Tartu maakohus tunnistas teisipäeval Viktoria Vendelini (39) süüdi kelmustes ning mõistis talle kolme aasta ja kahe kuu pikkuse vangistuse.

Tartu kohtumaja teatel mõisteti Vendelinile koos varasema kohtuotsusega määratud ärakandmata karistusega kokku kolme aasta, üheksa kuu ja 27 päeva pikkune vangistus. Samuti peab Vendelin kohtuotsuse järgi hüvitama kannatanutele neile kuritegudega tekitatud kahju. Tsiviilhagide kogusumma ulatub 1950 euroni.

Süüdistuse järgi postitas naine erinevatesse müügiportaalidesse kuulutusi kuldehete müügist. Ühel korral pakkus ta müüa ka sülearvutit. Potentsiaalne ostja võttis temaga ühendust, kandis raha üle, kuid jäi ostetud kaubata.

Prokuratuuri kinnitusel selgus kohtueelse menetluse käigus, et naisel õnnestus ühe päeva vältel sellisel viisil kuldketti «maha müüa» lausa kolmele inimesele, tekitades neile kahju kokku 300 eurot.

Menetlusandmeil pani ta kuritegusid toime ajavahemikus 2012. aasta oktoobrist kuni eelmise aasta aprillini. Kannatanutele on tekitatud kahju ligi 2000 eurot.

Tartu kriminaaltalituse juht Ervin Teesalu ütles, et internetist kaupa ostes tuleb uurida nii müüja tausta kui ka müügikuulutust. «Kahtlusi peaks ostjaks tekitama kauba liiga soodne hind, napp info müüja kohta või kui müüja keeldub tehingu sõlmimisel deposiitarve kasutamisest,» selgitas Teesalu.

Ta lisas, et kui keegi on langenud taolise pettuse ohvriks, tuleb kokku koguda teadaolev info müüja kohta, müügikuulutus, maksekorraldus, müüjaga peetud kirjavahetus ning pöörduda asjaolude selgitamiseks politseisse.

Viktoria Vendelini on kohus varem korduvalt kriminaalkorras karistanud. Kohtumenetluse pooled saavad tänase otsuse vaidlustamise soovist teatada seitsme päeva jooksul.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles