Tsink Plekk Pang pani uksed kinni

Jaan Olmaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viisteist aastat aasiapäraseid roogi pakkunud Tsink Plekk Pang sulges 29. juunil uksed, kuid õige pea alustab samades ruumides tegevust Asian Chef.
Viisteist aastat aasiapäraseid roogi pakkunud Tsink Plekk Pang sulges 29. juunil uksed, kuid õige pea alustab samades ruumides tegevust Asian Chef. Foto: Kristjan Teedema

Viisteist aastat tagasi Küütri tänaval avatud ning seejärel tartlaste hulgas kiiresti populaarseks muutunud Hiina toite pakkunud söögikoht Tsink Plekk Pang sulges pühapäeval uksed.

«Jah. Aeg sai täis. Ütleme nii, et kui viisteist aastat on restorani peetud neljal korrusel, siis tuleb ühel hetkel hinnata, kas tähtsam on äri või midagi muud. Mina olen nüüd otsustanud pöörata tähelepanu oma pereelule,» põhjendas esimese hooga sulgemisotsust söögikoha omanik Eva Kaitsa.

Maksuameti andmetel oli aga söögikohta haldaval Kaitsa firmal ehk osaühingul Bop Direct eelmise nädala lõpu seisuga 30 207 euro suurune maksuvõlg, mis hakkas tekkima juba selle aasta veebruaris.

Kaitsa väitel pole aga maksuvõlg seotud Tsink Plekk Pange tegevuse lõpetamisega. «See ei ole küll sulgemise põhjus. See võlg on ajatatud ja meil on maksuametiga kokkulepped,» sõnas Kaitsa.

Raske äri

Samas tunnistas ta, et söögikoha sulgemine oli siiski ka majanduslik otsus.

«Eks maksuvõlg tekib ikka sellepärast, et me oleme siiani deklareerinud kõike ausalt, mitte nii nagu ümbruskond. Aga sellise suure majapidamisega ja ausa suhtumisega on praegu väga raske Eestis äri teha,» lausus kaks aastat lapsega kodus olnud Kaitsa.

«Võib-olla ei saanud ka meie uus tegevjuht hakkama, aga ma ei tahaks nii öelda. Olen omanikuna sellest asjast kaks aastat eemal olnud ja praegu on kvaliteetset ja koolitatud tööjõudu Tartus ikka väga raske leida,» tõdes Kaitsa. Ta nõustus väitega, et viimasel ajal oli söögikoha teeninduskvaliteet üsna heitlik. Eelkõige olid probleem pikkades ooteaegades.

«See pole mitte ainult meil nii. Igal pool Eestis on teenindus vilets, aga jah, ilmselt polnud siin tõesti enam seda, mida inimesed ootasid. Ütleme nii, et kui ma siia tagasi tulin, siis ei tundnud ma seda kohta isegi enam ära, aga ma ütleks, et olid ka juhtimisvead,» kommenteeris Kaitsa tekkinud olukorda.

Tsink Plekk Pange sulgemise otsuse tegi Kaitsa juba talvel. «Pean ütlema, et mõtlesin sellele iga poole aasta tagant. Hea oleks olnud sulgeda 1. jaanuaril, aga siis otsustasime seda teha peale jaanipäeva,» sõnas ta.

Töötajad koondatakse

Kaitsa sõnul töötas Tsink Plekk Panges ligi kolmkümmend inimest. Neist kaheksa olid tööl töölepinguga, ülejäänud tööettevõtulepinguga. «Need, keda me koondame, on juba teate kätte saanud. Teistega lõppeb leping lihtsalt ära või kestab edasi, sest firma ei lõpeta ju tegevust,» selgitas ta.

Tartu Postimehele teadaolevalt ei jää Tsink Plekk Pange ruumid siiski kauaks tühjaks, sest nende vastu on huvi tundnud Võru tänava alguses tegutseva söögikoha Asian Chef omanikud. «Siin jätkab Aasia toitu pakkuv restoran, lihtsalt teise kaubamärgi all,» kinnitas ka Kaitsa.

«Ma usun, et nende plaan on võimalikult ruttu uksed uuesti lahti teha, sest ega nad muidu ei sooviks meie sisekujundust endale jätta,» lausus Kaitsa. Asian Chef kuulub firmale OÜ Naan, mille omanik on Naresh Mody.

Restorani esindaja Lauri Riive ütles Tartu Postimehele, et kuna lõplikke kokkuleppeid pole veel sõlmitud, ei soovi ta Asian Chefi laienemist pikemalt kommenteerida. «Meil on selle koha vastu huvi, aga mul pole volitusi enne 10. juulit sellel teemal rääkida,» lausus Riive.

Tsink Plekk Pang

• Avati 1999. aasta oktoobris. Omanikeks olid vene taustaga naftaärimees Valeri Nad­juk ja praegu Muhumaal edukat leivaäri pidav Martin Sep­ping, kes töötas toona ka tegevjuhina.

• Aastal 2003 võttis söögikoha üle Eva Kaitsa firma osaühing Bop Direct. Tsink Plekk Pange maja kuulub Korneelia OÜ-le, mille omanik on pikalt Salvestit juhtinud Tamara Gu­benko.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles