Tartu tunnustab auväärseid medaliga

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vanemuislane Raivo Adlas.
Vanemuislane Raivo Adlas. Foto: Margus Ansu

Tartu linnavalitsus otsustas anda Tartu linna medali füüsikaprofessorile ja teaduse populariseerijale Jaak Kikasele, näitlejale, lavastajale ja harrastusteatri juhile Raivo Adlasele ning arheoloog Vilma Trummalile.


Jaak Kikas on Tartu Ülikooli korrastamata süsteemide füüsika korraline professor, TÜ Füüsika Instituudi materjaliteaduste osakonna juhataja, õppejõud ja teaduse populariseerija. Pidanud alates 2004. aastast üle saja avaliku teadust ja tehnoloogiat tutvustava loengu kooliõpilastele, õpetajatele ja üldsusele, märkis linnavalitsus oma pressiteates.

Tema eestvedamisel toimub Tartus 2012. aastal ülemaailmne füüsikaolümpiaad. Ahhaa keskus on seotud Jaak Kikase järjepideva ja süvitsimineva tegevusega teaduse tutvustamise alal.

Raivo Adlas on andekas näitleja, lavastaja ja teatrijuht. Vanemuise teatris töötab ta draamanäitlejana alates 1968. aastast. 2003. aastal asus ta juhtima Vilde teatrit, pannes sisuliselt aluse selle teatri taassünnile. Vilde teater on harrastusteatrite festivalidelt toonud rohkelt auhindu ja saanud tartlaste hulgas armastatud teatriks.

Vilma Trummal on arheoloog, keda võib nimetada Tartu ja kogu Eesti linnaarheoloogia üheks rajajaks. Oma teadustöös keskendus ta eelkõige Tartule. Ta on juhatanud paljusid arheoloogilisi uurimistöid Tartu vanalinna alal. Tema kaevamistel kogutud leidudega pandi alus Tartu linnamuuseumi arheoloogiakogule. Olnud enamike Eesti tegevarheloogide õpetaja.

Tartu medalid antakse üle Tartu linna päeval, 29. juunil kell 13 Tartu raekoja saalis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles