Rock alustab poolfinaale ilma Vilmantas Dilyseta

Jaan Olmaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Korvpalli meistriliiga.
Korvpalli meistriliiga. Illustratsioon: Margus Ansu

TÜ/Rock alustab täna kodusaalis Eesti korvpallimeistrivõistluste poolfinaalseeriat Tallinna Kalevi vastu ilma leedulase Vilmantas Dilyseta, keda vaevab vana põlvehäda.

Rocki peatreeneri Gert Kullamäe sõnul kurtis Vilmantas Dilys esmaspäeval valu põlves ning käis seejärel arsti juures. «Vilmantas käis doktor Teini juures ja suure tõenäosusega ta poolfinaalmängudes ei mängi,» lausus Kullamäe. Tegemist on sama põlvega, mida leedulasel on varem lõigatud.

Vilmantase eemalejäämine teeb Kullamäe sõnul Rocki elu palju raskemaks ning pikkade mängukoormus tuleb üle vaadata. «Vilmal on meie meeskonnas ju väga suur roll, aga midagi pole teha – kui ei saa, siis ei saa,» lausus ta.

Endiselt pole Rockil kasutada  Augustas Peciukeviciust ja Marek Doroninit.

Korralik vastane

Tallinna Kalevit iseloomustas Kullamäe kui korralikku meeskonda. «Said nelja hulka ja neil on korralik neljane-viiene tuumik olemas. Parajalt juba ka kogemusi, näiteks Reimo Tamm ja Kaido Saks, lisaks paar tugevat välismängijat edurivis, nii et peame hoolsad olema,» rääkis Kullamäe. Ta rõhutas, et play-off-mängud on tihtipeale ettearvamatud.

Tallinna Kalevi peatreener Kalle Klandorf (pildil) ütles, et kuigi paberi järgi peaks TÜ/Rock olema tugevam võistkond, ei ole nad lootusi matnud. «Oleme Rockiga mänginud igal aastal mitmeid mänge ja alati on mõnel korral Rock ka vääratanud. Kuna see aasta pole seda veel juhtunud, jääb loota, et see juhtub nüüd,» lausus ta.

Teiseks tõi vastaste juhendaja välja psüühilise momendi. «Kui vaadata nimekirju, siis on need muidugi erineva kaalukategooriaga meeskonnad, aga Rock peab kartma iseennast. Kui Rockil tekib põhjendamatu rahulolutunne, siis oleme võimelised võitma. Nad peavad meiega mängima kõik mängud maksimaalselt pingutades ja see ongi põhiline,» arutles Klandorf oma võiduvõimaluste üle.

Lõpp pingelisem

Poolfinaal mängitakse kolme võiduni ning Klandorfi hinnangul tulevad seeria viimased mängud ilmselt pingelisemad kui esimene mäng. «Ma arvan, et esimeses kodumängus tahab Rock näidata, kui võimsad nad on, ja meid ära hirmutada. Aga meie püüame seda mitte lasta teha. Ja kui nad võidavadki suurelt, siis võivad nad muutuda lohakaks,» lausus ta.

Klandorfi sõnul pole meeskonnal mingit mõtet hakata hoidma energiat kolmanda-neljanda koha mängudeks, sest meestel jõudu jätkub. «Meil on praktika olemas. Aprillis mängisime kümne päevaga kuus mängu ja mitte midagi ei juhtunud. Mida rohkem mängime, seda paremaks me läheme,» ütles ta.

Klandorfile on tänavused meistrivõistlused olnud erilised. «Oleme üle kuue aasta nelja hulgas ja üle pika aja on meil medalivõimalus,» tõdes ta. Viimati jõudis Klandorfi juhendatav meeskond poolfinaali 2008. aastal, kui BC Pirita jäi neljandaks.

Esimene poolfinaalmäng algab täna õhtul kell 19 TÜ spordihoones.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles