Mess «Maale elama» ületas korraldajate ootusi

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Messi «Maale elama» melu Tartus Turu tänava spordihoones.
Messi «Maale elama» melu Tartus Turu tänava spordihoones. Foto: Hanna Nõgel

Laupäeval Tartus Turu tänava spordihoones peetud «Maale elama» messil käis 1551 külastajat, mida on kolm korda rohkem kui mullusel messil Tallinnas.

Algatuse eestvedaja Ivika Nõgel märkis, et messil domineerisid oodatult noored pered ja paarid Tartust. Hinnanguliselt viiendik külastajatest oli kohale tulnud ka Tallinnast.

Oma elukeskkonda tuli tutvustama 58 kogukonda üle Eestimaa. Kogukondade sõnul tunti esmajoones huvi elukohtade aga ka haridusasutuste, seltsi- ja kultuurielu vastu. Üllatavalt vähe uuriti töökohtade infot.

Otepää kogukonna eestvedaja Margit Prede sõnul vestlesid nad messil mitme perega, kes on juba aastaid selle kauni kandi peale mõelnud. «Nüüd saame neid reaalselt aidata oma kodu leidmisel,» rõõmustas Prede.

Esimene «Maale elama» toimus 2013. aasta aprillis Tallinna tehnikaülikoolis. Aasta jooksul leidis endale maale elukoha üle 40 pere ja üle 100 inimese.

Märtsis tunnustas regionaalminister kodanikualgatust regionaalarengu auhinnaga. Liikumise eesmärgiks on tõsta teadlikkust maal elamise suhtes,  muuta ühiskonna hoiakuid positiivsemaks ning soodustada linnast maale elama asumise trendi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles