Koolitantsu festival täidab soove ja unistusi

Aime Jõgi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Spordiklubi Finess Sinilille trupi võimlejad esinesid täna Koolitantsu piirkondlikul voorul niisuguse innuga, et Vanemuise saali kaugemasse nurkagi olid nende soovid ja unistused hästi näha. Tantsu nimi oligi «Soovid ja unistused».

Niisuguse kava mõtles lastele välja treener Nele Varendi ning selle õppimisega tegid nad tööd sügisest peale. Niisamuti on treeneri välja mõeldud ja valmis õmmeldud kostüümid ning kujundatud soengud. Mis soengutesse puutub, siis enne tänast esinemist said tüdrukud esimest korda elus tunda seda, mis tunne on terve öö magada, lokirullid peas.

Tantsus oli aga mitu ärevat kohta. Liikumise tegid efektseks paberlambid ehk nagu tüdrukud ise seletasid: need lambid kujutavad soovimulle. Lambid pidid tantsu ajal tantsijate sõna kuulama, vahepeal õhus lendama, siis lavalaudadel veerema ning kõige tähtsamatel hetkedel põlema süttima. Süttimise hetk tähendas soovide täitumist.

Sinilille trupi võimlejad, kes kõik on Veeriku kooli õpilased, teavad hästi, mida soovide täitumine päris elus tähendab. Üksteise võidu seletasid nad, et kui midagi väga tahad, tuleb pingutada, vaeva näha ja tööd teha. Nad ütlesid ka, et kui igaüks paneb tantsu natukene midagi iseenda unistustest, saab kava tõeliselt väljendusrikas ning loodetavasti läkski see täna just nii. Muidugi tahavad nad oma tantsuga pääseda finaali. Kas pääsevad, see selgub aga alles mitme nädala pärast, kui Koolitantsu kõik piirkondlikud voorud on möödas.

Festivali produtsent Ann-Marii Reiväli lisas, et Tartu piirkondlikul voorul astus täna üles 1033 last tervest Lõuna-Eestist. Küsimuse peale, mis on Koolitantsu festivali laiem eesmärk, vastas Reiväli, et see on hoida lapsi kirglikult millegagi tegelemas, anda neile liikumise ja tantsu kogemus, kasvatada neis kohusetunnet, vastupidavust ja meeskonnavaimu ning teadmist, et neil on pärast koolipäeva tänaval hängimisele vastu panna mingi täiesti oma ja hoopis ägedam tegevus.

Koolitantsu festivali, mis igal aastal haarab ligi 6000 noort tantsijat tervest Eestist, peetakse tänavu 20. korda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles