Hoiukodu ootab lastevanemailt avaldusi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lastekodu Käopesa moto.
Lastekodu Käopesa moto. Foto: Margus Ansu

Kuni 10. märtsini saavad pered registreeruda Tartus Käopesa asenduskodu juures avatavasse sügava ja raske puudega lastele mõeldud hoiukodusse. 

Tegu on Tartu ülikooli kliinikumi lastefondi 2014. aasta ettevõtmisega, millega soovitakse toetada sügava ja raske puudega lastele hoiukodudes hoiu- ja tugiteenuste pakkumist. Esimene niisugune hoiukodu terves Eestis avatakse kevadisel koolivaheajal ehk ülejärgmisel nädalal. Hoiukodu asub Tartu perekodus Käopesa ning seal jagub ruumi kuuele lapsele.

Lastefondi tegevjuhi Küllike Saare sõnul loodetakse hoiukodust, kus laste eest hoolitsevad ema-isa asemel hoidjad ning tugiteenuste spetsialistid, kujundada lastele niisama hubane koht nagu nende oma kodu. 

«Soovime luua koha, kuhu vanemad saavad südamerahuga tuua oma kõrgendatud hooldusvajadusega lapsed, teades, et nende eest hoolitsetakse hästi ning nad ise saavad samal ajal pisut puhata. Kui kõik õnnestub, laiendame teenuse aastaringseks ja avame hoiukodud ka teistes suurtes linnades,» selgitas ta.

Hoiukodusse registreerumiseks tuleb hiljemalt 10. märtsil kell 9 täita taotlusankeet, mille leiab Käopesa veebilehelt. Samas saab lugeda, millised on lastehoiu tavad. Ettevõtmise eesmärk on 2014. aasta jooksul pakkuda Käopesa hoiu- ja tugiteenuseid kuni sajale lapsele ja nende pereliikmetele. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles