Uisumaratoni korraldusmeeskond andis võistlustele rohelise tule

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalevipoja uisumaraton. Matkasõit.
Kalevipoja uisumaraton. Matkasõit. Foto: Risto Mets

Äsja lõppenud Kalevipoja uisumaratoni korralduskomitee koosolek lõppes tõdemusega, et jää on piisavalt paks ning üritus 1. märtsil toimub.

Korraldajate juhi, Jõgeva maavanema Viktor Svjatõševi sõnul on maratoniraja jää praegu väga hea. Päeval päike sulatab ja isegi silub jääd. Öösiti on sulanud osa jälle tugevaks külmunud. «Olen ise käinud uisutamas nüüd juba iga päev ja olud on suurepärased,» rõõmustas Svjatõšev.

Koosolekust osa võtnud piirivalve esindaja kinnitusel on jää paksus Kasepää vallamaja lähistele tehtud ajal piisav. Kõige õhem on jää üksnes ühe kaugema kurvi päris välisservas, kuid sealgi ulatub jääkatte tüsedus üle 20 sentimeetri.

Ilmateenistused ennustavad ööl vastu 1. märtsi Peipsile kuni neli kraadi külma. Päev tuleb küll plusskraadidega, seetõttu nihutasid korraldajad ka maratoni põhidistantsi stardi kahe tunni võrra varasemaks ehk kella üheksale hommikul. Kõigil uisumaratonile eelnevatel päevadel jääb õhutemperatuur plusspoolele. Öösiti on aga mõned külmakraadid.

Vastavalt uuele ajakavale antakse start 30 km põhisõidule kell 9 hommikul, 10 km sõidule kell 11 ja viie kilomeetri pikkusele matkasõidule kell 11.05. Kell 10 - 11 saab järvel osaleda ka viie kilomeetrisel jalgsimatkal.

Lisainfo ja registreerimine portaalis Sportos.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles