Kerkiva kortermaja müük algas edukalt

Martin Pau
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jõekaare elurajooni kerkiva Siili 8 kortermaja ehitus peaks plaani kohaselt lõppema oktoobri keskpaigas.
Jõekaare elurajooni kerkiva Siili 8 kortermaja ehitus peaks plaani kohaselt lõppema oktoobri keskpaigas. Foto: Margus Ansu

Viimase suure majanduslanguse alguseks valminud Siili 6 kortermaja müük läks alates 2012. aasta sügisest küllalt edukalt, julgustades SRV Kinnisvara alustama teise, Siili 8 elamu ehitust.

SRV Kinnisvara juhatuse liige Priit Sauk rääkis, et kinnisvara müük hakkas järk-järgult elavnema 2010. aastast. Läinud aastal müüs SRV Kinnisvara tütarettevõte Tartu Real Estate Siili 6 majas juba peaaegu iga kuu ühe korteri.

Siili 6 seitsmekorruselise maja 42 korterist oli eilseks järel viimane, 61-ruutmeetrine korter, mis maksab 104 400 eurot. Ruutmeetri hinnaks teeb see 1711 eurot, Siili 8 ruutmeetri hinnad on vahemikus 1700–2100 eurot.

«Siili 8 müük on käinud meie kodulehel poolteist nädalat. Praeguseks on meil viie tõenäose ostja nimed, reedel tehakse notari juures esimene tehing,» kirjeldas Sauk huvi 48 korteriga uue maja vastu.

Veidi enam kui 4000-ruutmeetrise kogupinnaga kuuekorruselist Siili 8 elamut, mille projekti autor on taas austerlane Thomas Pucher, iseloomustavad esimesest majast väiksemad korterid. Siili 6 majas on ka sajaruutmeetriseid kortereid, Siili 8 suurim elamispind küünib 88 ruutmeetrini.

Nüanss, millega SRV Kinnisvara on püüdnud näiteks arvestada, on osa korteriostjate tüdimus elutoaga kokku ehitatud köögi. Kolme- ja neljatoalistes korterites on jäetud võimalus eraldada köök klaas- või kipsvaheseinaga.

SRV Kinnisvaral on Jõekaare elurajoonis veel viis vaba krunti: kolm peaaegu jõe kaldal, kaks pisut kaugemal tänava servas, nagu ka Siili 8 maja. Priit Sauk ütles, et jõele lähemad krundid tahab arendaja jätta paremaid aegu ootama: «Võibolla tahaks teha sinna kunagi midagi uhkemat ja tõenäoliselt siis ka kallimat.»

Ehituse peatöövõtja on AS SRV Ehitus, alltöövõtja AS Tartu Ehitus. Saugi sõnul peaks maja olema valmis oktoobri keskpaigaks, mis tähendab, et esimesed elanikud võivad juba oktoobris sisse kolida.

Siili 8 kuulub arvutuslikult C-energiaklassi. Tänu soojus­vahetiga ventilatsioonisüsteemile jäävad küttekulud seal kindlasti väiksemaks kui Siili 6 majas, lisas Sauk.

Siili 6 korteriühistu esimees Marko Mitt ütles, et enam kui viie aasta jooksul pole maja pettumust valmistanud. Tehnosüsteemid on toiminud, küttekulud on mõistlikud.

«Peamine on muidugi asukoht – üsna kesklinna lähedal ja samas justkui linna servas,» rääkis Mitt. «Aknast saab tihti jälgida rebaseid ja isegi metskitsi. Eriliselt tõstaksin muidugi esile hoone arhitektuuri.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles