Kakukesed võistlesid koos maalidega

Elina Randoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elleri koolis muusikat õppiv Anna-Lea Haamer (paremal) küpsetas võistlusele kana-tšillikorvikesi.
Elleri koolis muusikat õppiv Anna-Lea Haamer (paremal) küpsetas võistlusele kana-tšillikorvikesi. Foto: Margus Ansu

Liivimaa kutsekoolide omaloomingu päeva peeti seekord Tartus Elleri koolis ja vaatamata tagasihoidlikule osalejate arvule olid võistlustööd mitmekesised.

Omaloomingu päevale oodatakse kutsekoolide õpilasi, kuid nad ei pea esitama midagi oma erialaga seotut. Näiteks Elleri koolis muusikat õppiv Anna-Lea Haamer (paremal) küpsetas võistlusele hoopis kana-tšillikorvikesi ja teises kategoorias näitas omaõmmeldud õhtukleiti.

Getheliis Tambets (vasakul) Räpina aianduskoolist andis maitsta oma delikatessleiba, mille tainasse on maitseks sisse segatud kuivatatud kirsse ja tumedat šokolaadi.

Omaloomingu päeval võisteldakse viies kategoorias. Kõik toidud-joogid liigitatakse «Kakukese» nime alla, vanadest materjalidest tehtu on «Rohelisem elu», «Roosa panter» ehk tantsud, pantomiim ja võimlemine, «Kuldsed käed» ehk kõiksugused fotod, maalid, ehted, õmblustööd jne ning «Suuga teen ma suure linna», kus esitatakse laule, jutukesi, muusikapalasid, luuletusi ja muud sellist. Ainsaks nõudeks on kõigi puhul see, et esitatu peab olema enda välja mõeldud.

Tänavu osalesid Elleri kool, Tartu kutsehariduskeskus, Räpina aianduskool ja Võrumaa kutsehariduskeskus. Kahjuks jäid haigestumiste tõttu kõrvale Põltsamaa ametikool ja Valgamaa kutsehariduskeskus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles