Naistekliinik sai uued vererõhuaparaadid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eelmise aasta lõpul aitas raadiokanal Ring FM koguda lastefondil raha digitaalsete vererõhuaparaatide ostmiseks. Reedel anti need üle Tartu ülikooli kliinikumi naistekliinikule.

Vererõhu tõus on ühe enam levinud rasedusaegse tüsistuse, preeklampsia põhisümptomeid.  Preeklampsia tähendab vererõhu tõusu koos valgu tekkega uriini. Haigus võib esineda vaid raseduse ajal, enamasti raseduse viimasel kolmandikul. Raskematel juhtudel võib rasedal esineda nägemishäireid, peavalu, iiveldust ja valu ülakõhus.

Kuna vererõhu tõus võib põhjustada ka enneaegset sünnitust, peavad normist kõrgema vererõhuga rasedad olema erilise tähelepanu all. Ostetud digitaalsed vererõhuaparaadid hõlbustavad jälgida vererõhku ning on rasedale väga mugavad.

Novembri lõpus kutsusid Ring FMi saatejuhid kahe nädala jooksul raadiokuulajaid üles annetama, Lastefondi tegevjuht käis seal rääkimas ka fondi tegemistest ning naistekliiniku ämmaemand selgitas vererõhuaparaatide vajalikkust. Inimesed annetasid kampaania käigus üle 400 euro, mille eest osteti naistekliinikule viis digitaalset vererõhuaparaati.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles