Tartu maraton jääb ära

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lumeolud Tartu maratoni raja 12. kilomeetril Matul.
Lumeolud Tartu maratoni raja 12. kilomeetril Matul. Foto: Peeter Liik / Klubi Tartu Maraton

16. veebruarile planeeritud 43. Tartu maratoni ei ole võimalik kehvade lumeolude tõttu läbi viia, kinnitas Postimehele klubi Tartu Maraton. Klubi teatas veel, et 15. veebruariks planeeritud lastesõidud on lükatud edasi paremate lumeolude saabumiseni.

Kella 11 paiku istus Tartu maratoni korraldustoimkond ümber laua, et arutada, mis saab tänavusest Eesti suusatamise suursündmusest. Kus on kavas suusamaratoni läbi viia või kas üldse, pidi selguma hiljemalt täna pärastlõunaks. Arutada aga suurt midagi ei olnudki ning kurb uudis maratonisõpradele tuli teatavaks teha.

Täna hommikul käisid korraldajad nädalavahetuse vihmasadudest kahjustatud Otepää-Elva trassi vaatamas ning kui veel mõned päevad tagasi oli rada kohati vana suusaga sõidetav, siis täna hommikuks oli mitmes kohas suusaraja asemel täiesti must maa, tõdes Tartu maratoni võistluste direktor Indrek Kelk pressiesindaja vahendusel.

Jaanuari teises pooles hakati võimaliku alternatiivse toimumiskohana kaaluma ka Võrtsjärve, mille jääl oleks toimunud 50 km pikkune lauskmaa maraton. «Tänaseks on järve jää kaetud veega ja sinna suusaraja tegemine võimatu,» ütles Kelk. Kuna lähipäevade ilmaprognoos lubab jätkuvalt sooja ja vihma, siis on ebareaalne eelolevaks nädalavahetuseks mingigi suusaraja tegemine, lisas ta.

Lumeolud Lõuna-Eestis pole viimastel päevadel paranenud. Pigem on saabunud sula koorinud maapinnalt sellegi napi lumekihi, mis sadas maha ilmade jahenemise järel. Möödunud nädalal teatas maratoniklubi pressiesindaja Peeter Liik ajakirjanikke Alutagusele üle viidud teatemaratonile kutsudes, et põhiürituste toimumine on endiselt kahtluse all ning pole sugugi võimatu, et teatemaraton ja naistesõit jäävadki sel talvel ainsateks Tartu maratoni üritusteks.

Praegu koos istuv korraldusmeeskond peaks saama olulisemad küsimused läbi arutatud kella 13ks ning siis on lubatud teha ka ametlik avaldus.

Pühapäeval Alutaguse puhke- ja spordikeskuses peetud arvult kolmanda Tartu teatemaratoni võitis Rümena Team koosseisus Eeri Vahtra, Morten Priks, Janari Rajas ja Avo Sambla. 4x12 km läbimiseks kulus neil aega 1:56:16, vahendas maratoni veebileht.

Mullu teiseks tulnud Rümena Team edestas lõpuheitluses eelmise aasta võitjat Squeezy Team/SK Biathloni, kes jäi lõpuks maha minuti ja 21 sekundiga.

Osalejate kinnitusel oli rada jäine, kuid kohati leidus ka pehmemaid kohti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles