Põlvamaal hukkus raskes liiklusõnnetuses 21-aastane noormees

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna õhtupoolikul juhtus Põlvamaal Mooste vallas raske liiklusõnnetus, milles hukkus 21-aastane noormees.

Politsei sai õnnetuse kohta teate täna kell 16.53. Lõuna prefektuuri pressiesindaja ütles Postimehele, et Himmaste-Rasina teel liikunud BMW kaotas seni teadmata põhjusel lauges kurvis juhitavuse, sõitis teelt välja, kus paiskus juhipoolse küljega vastu jämedat puud. Autot juhtinud 21-aastane Lauri sai sedavõrd raskeid vigastusi, et suri sündmuskohal. Kaasreisijana autos olnud 25-aastane noormees viidi raskete vigastustega haiglasse.

Politsei selgitas, et sõidutee sel lõigul oli puhas, soolamärg, kuid mitte libe. Sõiduki rehvid vastasid nõuetele, ka kasutasid mõlemad mehed nõuetekohaselt turvavarustust. Praeguseks kogutud tõendite põhjal on politseil alust arvata, et autos olnud mehed olid enne sõitma minekut alkoholi tarvitanud, kuid lõplik vastus meeste kainusest selgub ekspertiisis.

Põlva patrullteenistuse vanemliikluspolitseinik Toomas Lihtmaa ütles, et kui mõnel ühisel koosviibimisel tekib kahtlus sõitu mineva juhi kainuses, ei tohiks jääda kõrvaliseks pealtvaatajaks.

«Täiesti inimlik on sekkuda ja selgitada, kas juhi terviseseisund võimaldab auto juhtimist ning välistada ennetavalt, et sõituminejad seda riski oma elu ohtu panemisega ei võtaks. Lisaks alkoholi mõjule tuleb pikaajalise pidutsemise järel arvestada muuhulgas ka väsimusega, mis niisamuti juhi reaktsioonivõimele tugevasti mõju avaldab,» selgitas Lihtmaa.

Copy
Tagasi üles