Kirjanduskambri luuletaja teost tutvustab USA ajakiri

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

World Literature Today, mida annab välja USA Oklahoma ülikool, avaldas oma uusimas, 2014. aasta jaanuarinumbris arvustuse Kristiina Ehini kakskeelse luulekogu «1001 Winters – 1001 talve» (The Bitter Oleander Press, New York) kohta.

Tänavu kevadel avas Kristiina Ehin Tartu loomemajanduskeskuses Kirjanduskambri. Sügise algul oli ta koos muusikust abikaasa Silver Sepaga Põhja-Ameerikas kuu aega kestnud esinemisturneel.

Luulekogu arvustuse on kirjutanud kirjanik Lauri Pilter, kes töötab Tartu ülikooli kultuuriteaduste ja kunstide instituudi maailmakirjanduse õppetoolis. Kristiina Ehini luuletused on tõlkinud inglise keelde Ilmar Lehtpere.

Sama luulekogu oli valitud inglise keeleruumi kõige mainekama tõlkeluuleauhinna, Popescu auhinna üheks tänavuseks võimalikuks saajaks. 2007. aastal võitis sama auhinna Ehini luulekogu «The Drums of Silence» («Vaikuse trummid») samuti Lehtpere tõlkes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles