Tartus vahetas omanikku kirik

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Veski 40 asuv kirikuhoone sai uue omaniku.
Veski 40 asuv kirikuhoone sai uue omaniku. Foto: Erakogu

Tartus laienemisvõimalusi otsiv Kolgata baptistikogudus ostis Veski tänaval ära uusapostliku kiriku kogudusehoone. Viimase jaoks jäi kirik liiga suureks.

Vajalikud kohandamistööd on saanud ühele poole ning avajumalateenistus toimub 10. novembril kell 11 koos Kolgata baptistikoguduse 112. aastapäeva tähistamisega, teatas pastor Leho Paldre.

Veski 40 asuv kirik on Eesti mõttes väga uus – ehitatud alles 19 aastat tagasi. «Sisenedes jääb mulje, nagu astuks kaasaegsesse avarasse konverentsihoonesse või kontserdimajja,» kirjeldas Paldre. Lisaks jumalateenistuste saalile on majas avar riietehoiuga fuajee, mitmed klassiruumid, kohvikuala jt abiruumid.

Järelmaksuga ostetud uus kirik läheb Kolgata kogudusel maksma 500 000 eurot. Ostuhinnast pool tuli maksta kohe. Ülejäänu tuleb kokku saada pooleteise aastaga, lisas pastor.

Kolgata baptistikogudus asus seni tagasihoidlikus puidust palvemajas Tähe 66. Üle kümne aasta otsis kogudus ruumide avardamisvõimalusi. Möödunud suveks olid tehtud kõik ettevalmistused, et alustada mahuka juurdeehitusega. Kõigest paar nädalat enne ehitustegevuse algust saadi aga info, et Tartus müüakse valmis kirikuhoonet. «Seda, et müüakse valmis kirikut, ei juhtu just tihti,» tõdes Paldre.

Tema sõnutsi on Veski tänava kirikuhoones olemas kõik võimalused, millest senises hoones puudust tunti.

Tartu Kolgata baptistikogudusse kuulub 161 liiget. Pühapäevakoolis käib 40 last, noorteõhtutel üle 60 noore.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles