Suvine Musumägi on Robin Hoodi» päralt

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
UUDISTETOIMETUS

Emajõe suveteater etendab juuli lõpus ja augusti algul Toomemäel, Musumäe ümbruses õilsa inglise röövli Robin Hoodi lugu.

«Robin Hoodist» peaks tulema kogu perele mõeldud klassikaline seiklus- ja romantikateater oma intriigide ja salapäraga, kinnitas «Postimehele» Emajõe suveteatri juht Andres Dvinjaninov.

«Robin Hoodi» aluseks on Indrek Olmaru dramatiseering, lavastama hakkab vanemuislane Ain Mäeots, kunstnikutöö teeb Aime Unt.

Etenduses peaks kaasa lööma vähemalt 25 näitlejat, kellest enamik on vanemuislased. Läbirääkimised käivad ka mitme teise teatri näitlejatega.

«Robin Hoodi» mängitakse Musumäe lähimas ümbruses alates juuli lõpust kahe nädala jooksul. Etendusse on kaasatud lisaks Musumäele ka selle ees asuv ohvrikivi ja väike sild.

Emajõe suveteatri on loonud eelmise aasta augustis juriidilise isikuna registreeritud Tartu Suveteatri Selts. Seltsi kuuluvad Andres Dvinjaninov (juhatuse esimees), Ain Mäeots ja Maibi Jõelo (Emajõe suveteatri tegevdirektor).

«Mul puuduvad küll täpsed andmed, mis Eestis toimub, aga ma arvan, et me oleme esimene iseseisev suveteater,» kinnitas Dvinjaninov.

Selts tahab edendada Tartu suveelu

Dvinjaninovi sõnul on suveteatri selts seadnud üheks eesmärgiks elavdada Tartu suvist kultuurielu. Selleks kuulutab selts välja võistluse «Ärka, Tartu!», kuhu oodatakse inimeste ettepanekuid, mõtteid ja ideid, milliseid üritusi ja kus võiks suvel Tartus korraldada. Dvinjaninov lisas, et need võivad olla seotud ka «Robin Hoodiga». Põhilised märksõnad võiksid olla Toomemägi ja Emajõgi.

Kirjalikult vormistatud töid oodatakse 1. märtsini aadressil EE2400, Tartu, Vanemuise 6, Tartu Suveteatri Selts, «Ärka, Tartu!». Parimatele on auhinnaks suveteatri vabapääsmed, peaauhind on üllatus.

Suveteatri selts plaanib luua ka suveteatri seltskonna, keda tahetakse rakendada Emajõe suveteatri üritustel. Kõne alla võib tulla näiteks «Robin Hoodi» massistseenides osalemine või abi piletimüügil ja reklaamürituste korraldamisel. Suveteatri seltskonda oodatakse kuni 25-aastasi noori, kes peaksid saatma oma eluloo ja sooviavalduse seltsi aadressil või küsima infot telefonil (250) 68 165.

Tartu suveteatri projekti toetavad Eesti Kultuurkapital, Tartu linnavalitsus, Tartu Kultuurkapital, Levi & Kuto ja Hansapank.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles