Eve Luik on iluotsija, Juhtus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
KATRIN KURSS

«Ma olen iluotsija,» ütles kunstnik ja kunstipedagoog Eve Luik reedel Tartus Rüütli galeriis oma näituse tseremoniaalsel avamisel.

Näitusel «Mälu peegeldused» on eksponeeritud kunstniku üheksakümnendatel aastatel valminud maalid ja graafika.

Eve Luik õpetab Tartu Lastekunstikoolis kompositsiooni. Luigel on jätkunud energiat tegelda loominguga kunstiõpetaja töö kõrvalt. «Kompositsioon püüdleb harmoonia ja tasakaalu poole, millele on rajatud kogu minu olemus,» ütles Luik.

«Igatsus ja usk igavese elu olemasolusse kohustab olla avatud,» nendib kunstnik, kelle inspiratsiooniallikaks on elu ise. Näitust aitas avada Peeter Volkonski, kes luges islami muusika saatel Vana-Egiptuse, Austraalia aborigeenide ja Mehhiko luulet. Müstiline idamaade muusika jääb piltidele taustaks kõlama näituse lõpuni.

Üle pika aja Tartus korraldatud näituse avamisele oli kogunenud palju Eve Luige sõpru ja kolleege. Meenutati, et juba Tartu kunstikooli ajal oli Eve Luik teistest erinenud. Ei puudunud ka Matti Milius, kes kunstnikku õnnitledes ühele põlvele laskus ja daami kätt suudles.

Luik ise Tartut näitusepaigana kuigivõrd eriliseks ei pea. «Tartu on seotud möödanikuga, suurem erutus on alati ettepoole suunatud,» nendib kunstnik.

Eve Luik on graafikaga tegelnud 1965. aastast alates. Tema pildid on rippunud näitustel Jaapanis, Hiinas, Itaalias ja Shveitsis. Seekordne näitus jääb avatuks jõuludeni.

Artikli algusesse, lehekülje algusesse, esileheküljele

Kesklinnas üleeile 0.23

Põhja jalaväekompanii õppekeskuse 21-aastane joobnud rühmavanem jooksis mööda Riia 9 hoovis pargitud autode katuseid. Politsei toimetas mehe kainestusmajja.

Annelinnas üleeile 16.20

Kalda teel Emajõe bussipeatuses sõitis koolipoiss mopeediga tagant sisse Opel Asconale.

Kesklinnas üleeile 19.30

Riia tänaval Ravila ja Suure kaare ristmiku vahel sõitis Mazda tagant sisse BMWle ja see omakorda Chevrolet’le.

Karlovas üleeile 22.00

Võru 156a trepikojas lõi 45-aastane töötu mees majaelaniku krantsile noaga kõrisse. Loomaarstil õnnestus koer päästa. Majarahva poolt kinni peetud mehe viis politsei arestimajja, kuid enne hommikut lasti ta vabaks.

Tammelinnas üleeile 23.45

Kure 20 lõi 34-aastane mees tüli käigus 39-aastasele mehele pikateralise kööginoaga kõhtu. Kannatanu viidi raskete vigastustega haiglasse.

Supilinnas eile 9.42

Lepiku 9 garaazhi telliskiviseina on lõhutud meetrise läbimõõduga auk ning varastatud garaazhis seisnud Moskvitshilt aku.

Annelinnas eile 10.00

Ford Transiti kaubabussi joobes juht tagurdas Anne 59 ees otsa mööduvale VAZ 2103le.

Tähtvere vallas eile 12.00

Rõhu külas on kaks meest ja naine pressinud sulasena leiba teenivalt mehelt välja televiisori ja talle peksa andnud. Väljapressimise aluseks oli süüdistus kamba naisliikme vägistamises.

Ülenurme vallas eile 13.15

Tõrvandis on lõhutud ühe korteri ukselukud. Politsei teatel ei ole korterist midagi võetud.

Kesklinnas eile 14.55

Tundmatu sõiduauto sõitis Vanemuise ja Struve tänava ristmikul külge Volkswagen Passatile ja lahkus.

Artikli algusesse

lehekülje algusesse , esileheküljele

Webmaster
Copyright © Postimees 1995-1996

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles