Tartu kunstimuuseumis käivad muutused

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu kunstimuuseum ehk nn viltune maja.
Tartu kunstimuuseum ehk nn viltune maja. Foto: Margus Ansu

Tartu kunstimuuseumi uus, aprillis ametisse astunud direktor Rael Artel on asunud tegema muuseumis ümberkorraldusi, mille tõttu kaovad muu hulgas näitusemaja juhataja ja teadusdirektori ametikoht.

Näitusemaja juhataja Reet Pulk-Piatkowska sõnul sai ta 25. septembril koondamisteate, mis tähendab töösuhte lõppu 25. detsembril. Ta on muuseumis töötanud 25 aastat.

«Minu koht kaob 24. detsembril ning edasi täidan kogude kuraatori ametit,» märkis teadusdirektor Tiiu Talvistu. Ta on samuti staažikas Tartu kunstimuuseumi töötaja.

Rael Arteli sõnul tuleb muuseumi efektiivsema tegevuse tagamiseks aeg-ajalt üle vaadata tööjaotus.

«Ma tahan kindlasti rõhutada, et muuseum ei kaota ühtegi oma senist funktsiooni ega tee hinnaalandust plaanitud näituste-ürituste kvaliteedis,» selgitas ta. «Seega ei ole alust muretseda, et mõni tegevus jääks edaspidi tegemata.»

Direktor lisas, et struktuurimuudatuste kaugem eesmärk on pakkuda nii Tartu kui ka kogu Lõuna-Eesti kunstipublikule senisest köitvamat muuseumi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles