Raudteepeatuse kaotamine nörritas Vapramäe elanikke

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edelaraudtee reisirong.
Edelaraudtee reisirong. Foto: Elmo Riig / Sakala

Tartumaal Elva lähedal asuva Voika küla ja Vapramäe raudteepeatuse ümbruse elanikud on nördinud alates 1926. aastast toiminud raudteepeatuse kaotamise üle.

Tartumaal Voika külas elav Vambola Ird pöördus Eesti Raudtee ning majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi poole palvega jätta Tartu-Valga liinile alles Vapramäe peatus.

Irdi sõnul ahistab alates 1926. aastast toiminud jaama kaotamine ümbruskonna elanike igapäevast elu, sest sealt Elvasse ning Tartusse tööl käivad inimesed kasutasid liiklemiseks just rongi.

«Vapramäe raudteepeatus on üle poole sajandi olnud  ümbruskonna elanike töölekäimise ja liiklemise võimalus, sest lähim bussipeatus on Tõravere raudteepeatuse juures,» kirjutas Ird oma palvekirjas ministeeriumile.

Elva suunas ei ole tema sõnul kunagi olnud mingit teed ega jalgrada. «Elvasse saab ringiga Tõravere kaudu,» lisas murelik elanik.

Ird pöördus aasta alguses ka Eesti Raudtee poole, kuid sai vastuseks, et sõiduplaanide ja peatuste üle otsustab majandus- ja kommunikatsiooniministeerium.

Ministeeriumi pressiesindaja Piret Järvise sõnul Tartu-Valga liinil sel aastal Vapramäe peatust siiski ilmselt ei tule.

«Peamiselt on selleks kolm põhjust: peatust on keeruline sobitada rongisõidu graafikusse, lähim peatus on üsna lähedal ja kohaga on üsna hea muu transpordiühendus,» selgitas Järvis.

Samas lisas ministeeriumi esindaja, et pole välistatud tulevikus Vapramäe peatuse lisamine sõiduplaani.

Nõo vald omandas Vapramäe jaama suunduva teelõigu 2006. aastal maksustamishinnaga, et tagada tee avalik kasutus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles