Herne poe peal avas uksed arvutikauplus

Vahur Afanasjev
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Herne poodi tunnevad tartlased ööpäevaringse kaubanduse pioneerina, kuid vähesed teavad, et juba kolmandat nädalat on poe teisel korrusel avatud Supilinna ainus arvutikauplus Sinu Arvuti.

Herne tänava arvutikauplus on oma majanaabri, toidu- ja joogipoega otseselt seotud. Mõlemad ärid kuuluvad osaühingule Deem, mis juba 1992. aastast saati kaupleb Herne tänava alguses toiduainete ja alkoholiga.

«Ruumid on meil rendipind, aga mitte sedamoodi rendipind, mis vastloodud ärile hingenöörivaks teguriks osutuks,» ütles arvutipoe müügijuht Kaspar Koov.

Maja Herne 6 kuulub Raivo Õunpuule, kes on üks kolmest arvutipoe pidajast Agor Elbe ja Kaspar Koovi kõrval.

Koov arvas, et vaid kolme lahtiolekunädala ja esiotsa peaaegu puuduva reklaami kohta käib poes päris palju inimesi.

«Roduna leti ees ootama ei pea, igaühe jaoks jääb aega,» rääkis ta. «Hulk supilinlasi on käinud uut poodi uudistamas ja ka oste on tehtud.»

Tahetakse odavat

Heledapäine klienditeenindaja Janika Loos, kes uksest sisenevaid ostjaid esimesena tervitab, kinnitas, et Supilinna rahva suhtumine uude kauplusse on olnud sõbralik.

«Eks kohalikud inimesed taha pigem odavama hinna ja järelmaksuga koduarvuteid,» kirjeldas Kaspar Koov supilinlaste ostueelistusi. «Just hetk tagasi läks välja härrasmees, kes tahtis odavat järelmaksuga arvutit ja kindlasti 15-tollist monitori.»

Omamoodi palverännakute sihtmärgiks on Herne poe teine korrus kujunenud ümbruskonna lastele, kes käivad arvutimänge uudistamas ja ostmas.

Koovi kinnitusel pole originaalmängud lastele enam sugugi kättesaamatud. «Sellest ajast alates, kui soomlased Kadaka turule jõudsid, läksid piraatmängud seal umbes kahesaja krooni peale, kuid nüüd on palju originaale müügil samas hinnaklassis,» lausus ta.

E-äri agulist

Müügijuht Kaspar Koov tunnistas, et klientide Supilinna-teele meelitamise eesmärgil on mitmed hinnad Sinu Arvutis tavapärasest soodsamad.

«Eks me siin alguses natuke dumpingut tee,» sõnas Koov, «aga hindu saab edaspidi ka madalamal hoida, sest katsume töötada dünaamiliselt, ilma suure laoseisuta.»

Just dünaamilisuses näeb Herne tänava arvutipoe müügijuht väikefirma trumpi suurte ja juba tegutsevate firmadega konkureerides.

Dünaamilisuse ja operatiivsuse põhimõtet järgib ettevõtte kava panna käima internetikaubandus.

«Siin Herne tänavas hakkab siis olema pood ja samas veebimüügi tugikeskus,» kirjeldas Kaspar Koov lähituleviku plaane. «Koduleheküljega on hetkel veel asi nadi, aga varsti saame üles korraliku veebimüügi rakenduse - tellimise, ostukaartide ja kõige muuga.»

«Nelja-viiekümne päevaga on kodulehel käinud kolmsada inimest, nii et huvi ikka on,» ütles arvutikaupluse teine eestvedaja Agor Elbe külastusloendurile pilku heites.

Müügijuht Kaspar Koovi hinnangul on veebikaubanduse puhul hea see, et ei pea palju kaupa lattu sisse võtma. Ja kui tellitakse, siis saab kauba kätte viimase hinnaga - arvutimaailmas on tehniline areng kiire ja hinnad kaua ühel tasemel ei püsi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles