Külli Lokko tahab panna Tähtveres elu käima

Sander Silm
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Sihtasutuse Tähtvere Puhkepark juhataja Külli Lokko hinnangul pakub laululava ja selle ümbrus ohtralt võimalusi vaba aja aktiivseks kasutamiseks.

Kuidas kavatsete Tartu laululava ümbrusele elu sisse puhuda ?

Linna nägemuse kohaselt peaks Tähtvere hakkama tartlastele pakkuma võimalusi aktiivse puhkuse veetmiseks. Hakkab ju sihtasutus haldama lõbustusparki, skateparki ja Emajõe poole jäävat tühermaad.

Samuti tahame haarata tagasi laululava ja hakata seal uuesti kultuuriüritusi korraldama.

Olete sihtasutuses praegu ainus töötaja.

Praegu küll, kuid on ilmselge, et ainult üksinda seda tööd teha ei saa. Kavatseme võtta ametisse 8 kuni 10 inimest.

Kui suur tuleb eelarve?

Esialgu on planeeritud kaks miljonit krooni. Tulevikus peaks see aga kindlasti suurenema.

Kes tegi teile ettepaneku asuda sihtasutust juhtima?

Ettepaneku tegi linnavalitsuse kultuuriosakond juba möödunud sügisel, mil asusin koostama sihtasutuse projekti. Samas see pole mitte ainult minu töö, kaasatud oli ka Alar Arukuusk klubist Tartu Maraton, samuti Kalev Lindal linnavalitsuse kultuuriosakonnast.

Teid on süüdistatud, nagu oleksite Põlva kultuurikeskuse juhina tekitanud kultuurikeskuse eelarvesse märkimisväärse puudujäägi ja rentinud isikliku osaühingu kaudu kultuurikeskuse helitehnikat.

Tegemist on täieliku jamaga, mida lihtsalt ei saa kommenteerida.

Mis puutub helitehnika rentimisse, siis selle kohta on olemas kõik paberid. OÜ-l Lokko Muusik on piisavalt palju helitehnikat, mida oleme muretsenud ise ja mida Põlva kultuurikeskus rendib praegu vajadusel meilt.

Mis puutub puudujääki, siis siin on tõenäoliselt silmas peetud 400 000-kroonist puudujääki, mis tekkis sel hetkel, kui kultuurikeskus muudeti aktsiaseltsist munitsipaalasutuseks. Tegemist oli kunstlikult tekitatud puudujäägiga.

Seetõttu polnud ma ka nõus kandideerima, kui kuulutati välja konkurss Põlva kultuurikeskuse juhi kohale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles