Tammeka trügib meestemängule

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Üle kümne aasta Tartu noortejalgpalli edendajate esireas püsinud klubi Tammeka on astunud julge sammu - napilt 20aastastest mängijatest koosnev meeskond kaitseb Emajõelinna vutiau Eesti täiskasvanute meistrivõistluste II liiga lääne/lõunatsoonis.

Niinimetatud täiskasvanute projektiga tehti algust juba aasta tagasi ja see tõi edu. «Lõime käed teise Tartu jalgpalliklubi Merkuur Juunioriga,» tunnistas Tammeka klubi juhatuse esimees Heino Anderson.

Ühendvõistkonna debüüt Eesti meistrivõistluste madalaimas, kolmandas liigas tõi täistabamuse - turniiri võitjana tõusis meeskond teise liigasse.

Tänavuse hooaja hakul selgus, et teise liiga turniiril jätkab Tammeka siiski vaid oma jõududega. «Kaasamängimise soov oli Merkuuri meestel alles, ühise rahakoti sisu ülevaatamisel jäi partneritel aga avameelsusest puudu,» selgitas Anderson.

Kui läbipaistvus ja usaldus, ka rahaasjades, muutub kohalikus jalgpallielus enesestmõistetavaks, proovitakse tulevikus ehk uuesti.

Aprillis alanud teise liiga turniiri avavoorudest saadud kahe ülekaaluka võidu järel (4:1 FC Hiiu Kaluri ja 4:0 FC Lelle üle) söandas peatreener Avo Jakovits hooajaeelsed kartused tagantjärele ära rääkida.

«Pärast Merkuur Juuniori mängijate lahkumist jäi meeskonna eelmise aasta edukast rivistusest alles napilt neljandik,» tunnistas Jakovits, kes täiskasvanud pallurite väljastpoolt hankimisele eelistab Tammeka oma klubi noori.

«Paras julgustükk, aga samas loogiline - trennikaaslase kaasalöömine prestiiþikas täiskasvanute sarjas on parim stiimul, mis noore mehe treenima paneb,» toetas Anderson peatreeneri valitud suunda.

Üsna tavatu on ka see, et kaks Tammeka mängijat, Simmo Jakovits ja kehakultuuritudeng Siim Sarv, tegutsevad koduklubis lasterühmade juhendajatena.

«Treenerite järelkasv on omast käest võtta,» vaatab peatreener selleski liinis kaugemale ette. «Kui meeskonna tuumik nüüd vähemalt 2-3 aastat koos püsiks ja jõudsalt areneks, poleks teine liiga mingi lagi,» arvas Anderson.

Meeskonna hooaja alguse edu ei ole juhuslik, sest talvise ettevalmistuse ajal, nii veebruaris, märtsis kui ka aprillis, said Tammeka kuni 19aastased noormehed mängukogemuse Riia ja Soome võistlustel, kus täismõõtmetes väljakutel peeti kokku kümme kohtumist.

Talviste mänguvõimaluste poolest on tartlased naabritest kõvasti maas - Lätis on klubide käsutuses kokku 16 kunstmuruga väljakut. «Erinevalt Eestist mõtleb Läti rohkem kui ühe klubi toetamisele,» tundis Jakovits põhjendatult kadedust.

Osavõtt talvistest Läti ja Soome mängudest ja ka klubitöö on Tammekal võimalik tänu Tartu linnale ja firmadele, kus töötavad spordipoiste-tüdrukute entusiastlikud vanemad.

«Kuni Tartus jätkub jalgpallist lugu pidavaid lapsevanemaid ja firmasid, püsime pinnal,» nentis Anderson. «Aga Tammeka võistlussärgil on toetajate logodele veel oi kui palju ruumi.»

Hooaja esimeses kodumängus kohtub Tammeka meeskond Tamme staadionil teisipäeval, 1. mail kell 16 Muhumaa jalgpalliklubiga. Pealtvaatajaile on sissepääs tasuta.

Lisaeavet: www.peipsicup.ee/tammeka

Priit Jõgi
tartu@postimees.ee

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles