Fond kutsub päästma vastsündinute elusid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tartu Ülikooli kliinikumi lastefond alustas eile üle-eestilist annetuskampaaniat «Tee oma heategu», et osta lastehaiglale vastsündinute elustamise laud.

«Me ei oota toetust ainult tartlastelt, sest ülikooli kliinikumi lastehaiglas saavad ravi lapsed kogu Eestist,» selgitas Tartu lastefondi juhataja Piret Roos.

Ligi 250 000 krooni maksev elustamislaud võimaldab enneaegsena või haigena sündinud lapsi elustada ning uurida, anda hapnikku, teha kunstlikku hingamist ja südamemassaaþi, opereerida jms.

«Loodame kõikide nende toetusele, kes hoolivad kõige pisematest patsientidest,» kinnitas fondi juhataja. Eesti Telefoni ja Eesti Mobiiltelefoni lühinumbritele helistades saab igaüks teha 25- ja 100-krooniseid annetusi.

Fondi koduleheküljelt on hõlpus pääseda internetipanka. «Kampaania algas alles eile hommikul, kuid juba enne keskpäeva oli lastefondi arvele jõudnud 2000 krooni,» rõõmustas Piret Roos.

Laupäevasel heategevuskontserdil Vanemuise kontserdisaalis läheb lastefondi 10 krooni lapse ja 20 krooni täiskasvanu pääsmelt.

Mullu novembris loodud lastefond alustas tegevust ligi kolmekümne asutaja annetatud 150 000 krooniga.

Peagi jõuab Tartusse perekond Siffi annetatud raha eest ostetud kuvöös, Eesti Televisiooni heategevusprogrammi käigus saadud raha eest saab lastekliinik teisegi kuvöösi. AS Vetter KVT aitas muretseda haiglasse sattunud lastele arendavaid lauamänge.

Fondi kogutud raha lubab osta lastehaiglale fiiberbronhoskoobi, mille abil diagnoosivad arstid kaasasündinud kopsukahjustusi ja uurivad kopsuhaiguste kulgu.

Tänu kokkuleppele osaühinguga Büroodisain laekub lastefondi iga märtsist septembrini müüdud koolipäeviku pealt 15 senti. Alates märtsist saavad väikesed patsiendid käia Vanemuises lasteetendustel poole odavama piletiga.

Piret Roos loodab, et kampaania läbiviimiseks kulub vaid mõnisada krooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles