Rapla pangapetis võis osta auto laupäeval Elvast

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pangakontori juurde sõitis kurjategija trööbatud Ford Courieri kaubikuga. Lahkudes jättis petis auto maha.
Pangakontori juurde sõitis kurjategija trööbatud Ford Courieri kaubikuga. Lahkudes jättis petis auto maha. Foto: Politsei

Esmaspäeva hommikul end SEB Rapla pangakontoris inkassaatorina esitlenud ning hiljem pangaröövliks osutunud mees saabus kohale kaubikuga Ford Courier numbrimärgiga 095 TDX. Sõidukite kauplemisega tegelevas portaalis Auto24 on aga sama sõiduk müügis Elvas, ehkki tegelikult asub see politsei parklas.


Kuulutuses seisab, et masin asub Elvas ning selle müügihind on 5000 krooni. Kirjeldus on lühike: vajab keretööd. Müüja on nõus ka vahetusega samaväärse Volkswagen Golf 3 vastu.

Autot müünud Sulev Leppik kinnitas Postimehele, et müüs auto maha laupäeval ning rohkem ta sõidukiga kokku ei ole puutunud. Samuti ei teadnud ta, et kuulutus endiselt autoportaalis üleval on. Leppik märkis, et tema kuulutust üles pannud ei ole.

Mees lisas, et esmalt helistas huviline nädal varem, ostupäeval aga lausa neli korda.

Autole tuli mees järgi kella viie paiku õhtul, mil oli juba pime. Endise omaniku hinnangul ostja justkui nimelt soovis pimedas asju ajada. Kohale tõi ta väikebuss, mis jäi kaugemale seisma.

Hilja jõudmist põhjendas ostja asjaoluga, et ta tuli Ida-Virumaalt ning saabumine võttis aega.

Kui kaup tehtud, istus mees rooli, ehkki autol puudus nii ülevaatus kui ka kindlustus. Müüja küsis veel, et äkki oleks siis vaja treilerit. Mees ei teinud ülevaatuse ja kindlustuse puudumisest probleemi ja sõitis minema.

Postimees küsis kelmust uurivast Lääne ringkonnaprokuratuurist, kuidas on uurimine edasi läinud ning kelle nime kirjutas ostja Elvas ostu-müügilepingusse. Paraku jäi prokuratuur sündmusest rääkides kidakeelseks.

«Seda isikut ei ole veel tabatud. Ostu-müügi tehingu tagamaid ei ole võimalik eeluurimise huvides kommenteerida, samuti mitte seda, milliseid selgitusi keegi on andnud,» vastas prokuratuuri pressinõunik Külli Kivioja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles