Tartu lastekaitse ühing korraldab tuleohutuse õppepäeva

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eeloleval pühapäeval toimub MTÜ Tartu Lastekaitse Ühingu korraldusel kodude tuleohutusalane õppepäev Tartu linna peredele ning nende tugiisikutele.

20. aprillil toimuval teabepäeval räägitakse esmaste tuleohutusvahendite vajalikkusest ja kasutamisest ning suitsuandurite vajalikkusest. Samuti tuleb vaatluse alla tuleõnnetuse ajal käitumine ning esmaabi.



«Tartu linnas elavad paljud inimesed ahiküttega korterites. Paljud pered, kellele lastekaitse ühing on ulatanud abikäe, ei ole ahjude kütmisega varem kokku puutunud, ka puudub neil informatsioon esmaste tulekustutusvahendite ja suitsuandurite kasutamise kohta,» põhjendas projekti «Muudame oma kodud tuleohutuks» sündi ja vajalikkust ühingu projektijuht Gerli Kalm.



Projekti elluviimiseks on Tartu lastekaitse ühingul ka õnnelikult lõppenud kurb kogemus elust. Peretöö koordinaator Kaie Tamm meenutab noort sotsiaalkorterisse kolinud ema. «Et ta ei olnud kunagi varem ahju kütmisega kokku puutunud, ei osanud ta arvestada puude põlemiseks kuluvat aega ning sulges siibri liiga vara. Nii sattus ta koos lastega vingumürgitusega haiglasse,» rääkis ta.



Päästeameti rahastatud projekti raames toimub kaks teabepäeva lastekaitseühingu tugiisikutele ja nende toetavatele kuueteistkümnele perele.



Lähiajal toimub ka teine teabepäev, kus vaatluse all on ahjude kütmine – nii küttekollete korrashoid kui õige kütmine.



Ettevõtmist «Muudame oma kodud tuleohutuks» toetab päästeamet mittetulundusühistutele korraldatava iga-aastase projektikonkursi raames 19 050 krooniga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles