Vanemuise puertoricolane sai Ungaris balletiauhinna

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaapanlanna Saori Nagata  ja puertoriikolane Steven Melendez
Jaapanlanna Saori Nagata ja puertoriikolane Steven Melendez Foto: Sille Annuk

Vanemuise teatri balletiartist Steven Melendez jõudis 4.-10. märtsini Ungaris Budapestis toimunud kuulsal Rudolf Nurejevi nimelisel rahvusvahelisel balletikonkursil finaali ning tema esinemine tunnistati seal diplomi vääriliseks.

Diplomand Steven Melendez esitas eile õhtul Ungari Riigiooperis korraldatud auhinnagalal koos oma partneri Saori Nagataga dueti Vassili Medvedjevi balletilavastusest «Onegin», mis jõudis Vanemuises lavale mullu novembris.



Fotosid sellest esinemisest vahendas ka uudisteagentuur Reuters.



Nurejevi-nimelisel balletikonkursil osales 66 tantsijat Euroopast, USAst ja Jaapanist. Konkursi rahvusvahelist žüriid juhtis legendaarne vene baleriin Maia Plissetskaja.



Lisaks ameeriklasele Steven Melendezile osalesid Nurejevi-nimelisel balletikonkursil Vanemuisest ka jaapanlanna Saori Nagata ja Belgiast pärit Willem Houck. Tantsijaid juhendasid Vanemuise pedagoog-repetiitorid Rufina Noor ja Fabrice Gibert.



20. sajandi ühele kuulsamale vene balletitantsijale ja ballettmeistrile Rudolf Nurejevile (1938-1993) pühendatud konkurss toimus Budapestis viiendat korda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles