Klubis möllavad maniakk ja sortsid

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Vilde Teater esietendas eile Genialistide Klubis Kazys Saja tragikomöödia, mille tegevus seisneb rongi peitunud maniaki väljaselgitamises.

«Vagun, milles tegevus hargneb, on nagu ühiskonna väike mudel. Mina olen professor, kes sõidab teaduslikule konverentsile ja ei taha vagunis maniaki otsimisega tegelda, aga kes taipab, mis tegelikult toimub,» rääkis üks osatäitjaid Toom Õunapuu.

Ta on ka eraelus professor – Tartu Teoloogia Akadeemia didaktikaprofessor. Lavastuses on tema osaks olla karmi tõe kuulutaja.

Lavastaja Tallinnast

Vilde Teatri harrastusnäitlejad toob seekord uues lavastuses vaatajate ette Liisi Tegelmann. Varem on ta lavastanud Viljandi kultuurikolledžis õpingute aegu, Palamuse amatöörteatris ja Raadioteatris.

Tema põhitöökoht on Tallinna reaalkool, kus ta on huvijuht ning annab ka ajaloo- ja teatritunde.

Lavastaja sõnul näevad vaatajad «Maniakis» lugu ühest inimesest, keda kõik on hüljanud ja kes on ka iseennast hüljanud. Peaosas on Kai Kuuspalu või Heli Kohv.

Tartu 2004. aasta parimaks harrastuslikuks kollektiiviks tunnistatud Vilde Teater mängib «Maniakki» Genialistide Klubis täna, 17., 18., 26. ja 27. märtsil.

Tudengiteatri «Sortsid»

Veebruari viimasel päeval Tartu mulluseks parimaks harrastuslikuks kollektiiviks kuulutatud Tartu Üliõpilasteater annab sealsamas kaks «Sortside» etendust – 14. ja 16. märtsil.

«Sortsid» tugineb Vaino Vahingu ja Kalev Kudu instseneeringule Fjodor Dostojevski romaanist, mille Kudu lavastas 1998. aastal Vanemuise ja Tartu Lasteteatri ühisprojektina. Uuslavastus on poole lühem ja keskendub noortele anarhistidele.

26. veebruarist kuni 4. märtsini käis tudengiteatri trupp oma uuslavastust näitamas üliõpilasteatrite festivalil Belgias Liege’is.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles