Kultuurifestival Europeade 2011 võib toimuda Tartus

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu raekoda.
Tartu raekoda. Foto: Margus Ansu.

Tartu linnavalitsuse teabeteenistuse teatel otsustas linnavolikogu taotleda Tartule Euroopa suurima rahvakultuurifestivali Europeade korraldamise õigust 2011. aastal.


«Kui Tartule antakse võimalus selle Euroopa suurima folkloorifestivali korraldamiseks, siis tuleb see kindlasti kasuks kogu Eesti mainele, sest heastame nii ka Tallinna äraütlemise,» kommenteeris Tartu linnapea Urmas Kruuse.



2011. aasta Europeade korraldamist taotlenud Tallinn otsustas selle lõpuks siiski oma 2011. aasta kultuuripealinna-sündmuste nimekirjast välja jätta. Samuti annaks ligikaudu 5000 rahvatantsija ja -muusiku Tartus võõrustamine meile suurepärase võimaluse end Euroopas laiemalt tutvustada.



«Peaaegu poole sajandi pikkuse traditsiooniga festivalil osalevad ju tantsijad kõigist Euroopa riikidest. Samas on see pidu ka meie enda tantsijaile ja rahvakultuuri nautijaile,» lisas Kruuse. Avaldades seejuures lootust, et nii riik kui teised omavalitsused ja erasektorgi selle rahvusvahelise tippsündmuse korraldamisele oma õla alla panevad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles