Paberlaevad valmisid tantsus

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Disaininädala lõpuüritus, kus tantsu saatel volditi ja saadeti Emajõel teele kaks kahemeetrist paberlaeva.
Disaininädala lõpuüritus, kus tantsu saatel volditi ja saadeti Emajõel teele kaks kahemeetrist paberlaeva. Foto: Kristjan Teedema / Postimees

Disaininädal, mis algas 7. juunil Tartus Antoniuse õues moedisaini ja muusika peoga, lõppes laupäeval Atlantise ees tantsu ja paberlaevade voltimisega.

Just tantsukooli graatsiliste neidude käsi, jalgu ja tegelikult kogu keha kaasanud improvisatsioonilises voltimistantsus, mida saatis ansambel Uebanda People, valmis kümneid väikseid ja kaks suurt laeva. Viimaste tegemist kahemeetristest paberitükkidest püüdis takistada vali tuul, kuid neidude osavus ja paindlikkus oli iilidest üle.

Tuul suunas ka paberlaevastiku liikumist Emajõel. Nii et korraldajatest oli väga ettenägelik kutsuda Asko Tamme süstaga appi. Tema peaülesanne oli vettinud paber Sadamateatri kandis jõevoogudest välja õngitseda.

Disaininädala projektijuhi Ada Tamme sõnul oli ürituse eesmärk lõbusa eksperimendi vaimus lõpetada disaininädal. «Paberi, tantsu ja jõe sümbioos pöörab tähelepanu paberidisainile, moodsale tantsule Tartus ja Emajõe rollile linnas,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles