Mandri ja Piirissaare vahel alustab reise praam Koidula

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laaksaare ja Piirissaare vahel sõitev praam Koidula.
Laaksaare ja Piirissaare vahel sõitev praam Koidula. Foto: Margus Ansu

Homsest alustab mandri ja Piirissaare vahel regulaarreise uus praam Koidula.

Kuigi tänasel ametlikul avareisil kuulis praami kohta vaid kiidusõnu ning hellitati lootust, et ehk muutub nüüd saar ka turistide silmis atraktiivsemaks, siis saare elanikud ise külaliste optimismi täiel määral ei jaganud, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

«Salong on tehtud teisele korrusele ja nüüd on nii, et kui vanainimene kepikesega ja pakikesega läheb, siis ta peab ronima kuskile üles, oleks pidanud nagu vastupidi olema,» kurtis piirissaarlane Endel Hango.

Tartu maavanem Esta Tamm on aga veendunud, et uue praami tulek on piirisaarlastele võit, eelkõige mandriga ühenduse kindluses, sest enam ei pea pelgama, et praam võib igal hetkel üles öelda. Lootus on selleski, et saar muutub turistide silmis huvipakkuvamaks.

Ametliku avareisi lõpetuseks sai 24 miljonit krooni maksma läinud praami opereeriv Kihnu Veeteed kümneaastasele liiniveolepingtule maavanema allkirja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles