Supilinnas põles alajaam, elektrita on üle 300 majapidamise

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna õhtul puhkes tulekahju Tartus Supilinna alajaamas, linnaosas on elektrita üle 300 majapidamise.

Päästeameti Lõuna päästekeskuse pressiesindaja kinnitas Postimehele, et päästjad said väljakutse Oa ja Kartuli tänava nurgal asuva alajaama juurde kell 18.33.

Tema sõnul on oht lokaalne ning inimestele ohtu pole. Politsei on linnaosa osaliselt liiklusele sulgenud ning reguleerib koha peal liiklemist.

Pealtnägijate kinnitusel põles alajaam suure leegiga ning linna kohale kerkis suur suitsupilv. Sündmuskohale saabusid ka elektrikud.

Politsei soovitas inimestel kodudest põlengu ajal mitte väljuda või siis linnaosast ajutiselt lahkuda, et mitte hingata sisse põlengusuitsu. Praegu väljaminekukeeldu enam pole.

Elektrilevi info

Täna pärast kella 18 süttis Tartus Oa tänava alajaam, mis jättis elektrita kokku 7 alajaama ja 745 klienti. Kella 21 seisuga on Elektrilevi voolu enam kui pooltele klientidele taastanud.

Hetkel on vooluta 306 majapidamist. «Et neile klientidele elektrivarustus taastada, tuleb põlema süttinud alajaam asendada uuega. See võib aega võtta hommikuni,» selgitas olukorda Elektrilevi Lõuna juhtimiskeskuse juht Aivar Sõõru. Tema sõnul viib Elektrilevi kohale generaatori, mille abil püütakse osale  vooluta jäänud klientidest elektrivarustus tagada.

Alajaama süttimise põhjuseid uuritakse.

Elektrilevi vabandab elektrikatkestusest tingitud ebamugavuste pärast ja teeb kõik võimaliku, et uus alajaam kiiresti paigaldada ja elektrivarustus Supilinna piirkonnas täielikult taastada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles