Kampus ja Nõgene pälvisid Kaarel Saha preemia

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paavo Nõgene
Paavo Nõgene Foto: Peeter Langovits

Kaarel Saha preemia tänavused laureaadid on teatriloolane Evald Kampus ning endine Vanemuise teatri direktor Paavo Nõgene.

Preemiad anti üle 22. veebruaril Vanemuise väikeses majas draamalavastuse «Paplid tuules» esietendusel, üleandjaiks Kaarel Sahk juunior ja Vanemuise teatri juht Toomas Peterson.

Evald Kampus on teatriloolane, kes töötas aastatel 1957–1988 Vanemuise kirjandusala juhatajana ning hiljem välissuhete korraldaja, toimetaja ja nõunikuna. Aastatel 1994–2004 kuulus ta Vanemuise Seltsi juhatusse. Alates aastast 2006 on ta Vanemuise Seltsi auliige.

Paavo Nõgene töötas Vanemuise teatris 17 aastat. Aastal 1995 alustas ta valgustusala abitöölisena, sealt edasi töötas ta valguskujundajana, valgustusala juhatajana ja peaprodutsendina ning viimased viis aastat teatrijuhina. Alates tänavuse aasta 1. jaanuarist on Paavo Nõgene kultuuriministeeriumi kantsler.

Saha-nimeline eraalgatuslik preemia on mõeldud teatri etendusi teenindavale ja lavastusi ette valmistavale töötajaskonnale. Traditsiooniliselt antakse igal aastal välja kaks preemiat: üks Vanemuise teenekale töötajale, teine väljapoole Vanemuist.

Kaarel Saha preemia anti tänavu välja 18. korda. Kaarel Sahk (1915–1994) oli Vanemuise legendaarne haldusjuht, kelle eestvedamisel tehti korda Vanemuise majad ning kelle teadmiste toel kerkis Ugala teatrihoone. Aastatel 1944–1950 ja 1961–1976 oli ta Vanemuise direktori asetäitja, 1976–1989 tehniline direktor.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles