Piltuudis: jäist veemadu tervitas sula

Elina Randoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Raekoja platsile pannakse maoaasta puhul mao skulptuur (pildil Henry Timusk ja Heikki Põldma, ees linnakunstnik Tiit Kaunissaare).
Tartu Raekoja platsile pannakse maoaasta puhul mao skulptuur (pildil Henry Timusk ja Heikki Põldma, ees linnakunstnik Tiit Kaunissaare). Foto: Sille Annuk / Postimees

Skulptor Ahti Seppeti käte vahel Tallinnas Kadrioru pargis sündinud jäämadu sõitis täna lörtsisajus Tartusse, et oma üsna vähesed elupäevad Raekoja platsil veeta.

Korraks võeti alusele sätitud maolt ka kile seljast, et seda üle vaatama tulnud linnakunstnik Tiit Kaunissaare ja fotograaf saaksid pilgu peale visata, siis pandi kott uuesti tagasi, et lörts liiga ei teeks ja linnarahvale õhtuseks avamiseks ka väike üllatusmoment jääks.

Valgustatud metallaluse raeplatsile üles pannud ning mao sellele paika sättinud Heikki Põldma ja Henry Timusk improviseerisid juba päeval mao tervituseks paar tantsusammu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles