Politseinikutulistaja rikub vanglas korda

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nikolai Lilitškin kohtus
Nikolai Lilitškin kohtus Foto: Margus Ansu

Kahe aasta eest korrakaitsja tapmiskatse ning relva ebaseadusliku käitlemise eest üheksaks aastaks vangi mõistetud Nikolai Lilitškin on uuesti kohtu ees, süüdistatuna vanglas toime pandud kuritegude eest.

Süüdistuse järgi kasutas Lilitškin eelmise aasta märtsis kinnipeetavana Tartu vanglas viibides ametikohustusi täitva vanemvalvuri suhtes ebatsensuurseid ja solvavaid väljendeid, märkis Tartu kohtute pressiesindaja Krista Tamm.

Lisaks lõi ta eelmise aasta juunis vanglas teist kinnipeetavat kaks korda rusikaga näokku. Seejärel väänas ta kannatanu käed selja taha ja lõi kaks korda põlvega vastu viimase selga. Pärast seda pani ta käterätiku kannatanule ümber kaela ja hakkas teda kägistama, kuid viimasel õnnestus lahti rabeleda. Lilitškin põhjustas oma teoga kannatanule füüsilist valu ja tervisekahjustusi.

Eilsel kohtuistungil ei tunnistanud süüdistatav end talle esitatud süüdistustes süüdi. Kohus kuulas üle kannatanud ja kolm tunnistajat. Istung jätkub täna.

Varem korduvalt kriminaalkorras karistatud Lilitškin peeti kinni ööl vastu 12. augustit 2009. aastal. Mitu päeva aktiivselt tagasi otsitud mees tulistas 7. augustil Tartus Pikal tänaval asuva elumaja hoovis jahipüssist kaks lasku Lõuna prefektuuri korrakaitseosakonna vanemkonstaabli suunas.

Lasud ei tabanud korraitsjat, kuna viimane märkas õigeaegselt temale suunatud relva ning jõudis laengute eest kõrvale põigata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles