Klaverituur Venemaale lõpeb kontserdiga Tartus

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pianist Tanel Joamets.
Pianist Tanel Joamets. Foto: Sille Annuk.

Klaverikunstnik ja Elleri muusikakooli õpetaja Tanel Joamets annab Tartu Ülikooli aulas 31. märtsil kontserdi, seljataga järjekordne pikk, veebruari viimasel nädalal alanud kontserdireis Venemaa suurlinnadesse. Küsimustele vastas ta SMSiga teel Omskist Jekaterinburgi.




Kust klaverituur algas ja millal lõpeb?


Kontserdireis ulatus Sahhalinilt läbi Kaug-Ida ja Siberi kuni Vologdani. Viimane kontsert ongi Vologdas - laupäeval. Koju saabun 29. märtsi õhtul. Olen viimasel ajal alati tuuri alustanud Tartus. Seekord siis lõpetan.

Mida te teisipäeval Tartu Ülikooli aulas kuulata pakute?


Kavas on Tubina «Ballaad», Skrjabini kuus etüüdi, Debussy prelüüde ja Schuberti Sonaat Es-duur.

Ülikooli aula valge Steinway esitluskontserdi ajal olite Venemaa avarustes. Kui paljudes linnades olete seekord publiku ette istunud nii, et teie ees on Steinway klaver?


Steinwayd olid kuues linnas 14-st. Kolm neist olid tuttuued, alla aasta kasutuses: Tšitaas, Abakanis ja Barnaulis. Uutel oli veidi isegi raske mängida, sest nad polnud sisse mängitud. Ootan huviga kohtumist ülikooli aula uue Steinwayga.

Kas toote oma kontserdireisilt kaasa peale helitööde interpreteeringute ka midagi muud niisugust, millest saavad osa Tartu muusikahuvilised?


Usun, et minu teisipäevases esinemises kajastuvad ka turneelt saadud positiivsed emotsioonid ja enesekindlus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles