Film pakub uurimisainet aastakümneid hiljemgi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uldis Pucitis Peter Glebskyna filmis ««Hukkunud alpinisti» hotell».
Uldis Pucitis Peter Glebskyna filmis ««Hukkunud alpinisti» hotell». Foto: kaadrid filmist

Täna kell 11 algab Eesti kirjandusmuuseumis interdistsiplinaarne konverents «Tagasi Hukkunud Alpinisti hotelli», mille korraldavad kirjandusmuuseumi kultuuri- ja kirjandusteooria töörühm ning Tartu Kultuuritehas.

Aastal 1979 stuudios Tallinnfilm Grigori Kromanovi lavastajakäe all valminud ja kultuslikuks kujunenud «Hukkunud Alpinisti hotell» põhineb nõukogude ulmekirjanike Arkadi ja Boriss Strugatski romaanil.

«Veel 30 aastat hiljemgi kõnetavad selle filmi sisu, tegelaskujud, auahne misanstseen ning radikaalne heliriba kirjutajaid, kunstnikke, muusikuid ja subkultuure,» märgivad konverentsi korraldajad.

Vastuoluline linateos kätkeb niihästi filmi valmimisajastule iseloomulikke kui ka universaalseid, nii poliitilisi kui ka metafüüsilisi teemasid. Kõike seda ja enamatki püüab hõlmata ka konverents, selle materjalidest on aga kavas tuleval aastal avaldada artiklikogumik sarjas «Etüüde nüüdiskultuurist».

Vestluses filmitiimi liikmetega osalevad Ilmar Taska, Tõnu Virve ja Jaak Lõhmus. Konverentsi järelpidu kohvikus Nälg (Rüütli 8) algab kell 20. Taustaks näidatakse musta materjali filmi «Hukkunud Alpinisti hotell» näitlejaproovidega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles