Lapsed õpivad rahvuskultuuri

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Rahva Muuseumis (ERM) on sel nädalal pärimuspäevad, kus 7–12-aastased lapsed tutvuvad eesti rahvuskultuuriga.
Eesti Rahva Muuseumis (ERM) on sel nädalal pärimuspäevad, kus 7–12-aastased lapsed tutvuvad eesti rahvuskultuuriga. Foto: Kristjan Teedema

Eesti Rahva Muuseumis (ERM) on sel nädalal pärimuspäevad, kus 7–12-aastased lapsed tutvuvad eesti rahvuskultuuriga.

Nädala jooksul tegelevad lapsed meie oma maa ja rahva märkide, mustrite ja mõtetega, meisterdades rahvusmustritega kuumaaluseid ja järjehoidjaid, mängides kannelt ja lauldes eesti rahvaviise.

Lipuvärvides järjehoidjaid meisterdanud Lauri (vasakul) ja Uku teadsid kindlalt öelda, et esmaspäeval, 20. augustil oli Eesti taasiseseisvumispäev. Esmaspäeval tikiti kuumaaluseid. «Mina tikkisin lennuki, millel on esimeses otsas kahur, mis pritsib rohelist asja välja. Ja lennukil olid silmad,» ütles Lauri. «Aga mina tegin ühe tulnuka,» hõiskas Uku.

«Kui me küsisime nende käest Eesti sümboleid, siis ette ei pidanud midagi ütlema. Nad teadsid kõik, mis on meie rahvuslill, rahvuskivi ja isegi rahvuskala teadsid,» rääkis laagri juhendaja Raili Hollo.

Eile õpiti punuma rahvusvärvides järjehoidjapaelu, selle tegevusega valmistutakse ka kooliks. «Nad on kõik sellises vanuses, et neile on kool värske ja tore asi, nad on kõik nii elevil kooliminekust,» rõõmustas Hollo.
Ruumi teises nurgas õpiti kandlemängu ja lauldi.

Laager kestab veel ülehomseni, iga päev kell 10–12 ERMi näitusemajas. Osavõtutasu on kolm eurot päev. Vajalikud käsitöömaterjalid ja pillid on kohapeal olemas. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles