Tartu rattamaraton langes suuruselt maailma kolmandaks

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu rattamaraton.
Tartu rattamaraton. Foto: Margus Ansu

Viimased aastad asus Tartu rattamaraton maastikurattavõistluste osalejate arvult Norra Birkebeinerrittet võistluse järel teisel kohal maailmas. Hiljutine rootslaste Cykel Vasa trügis end aga ratturite arvult norrakate ja tartlaste võistluste vahele.

Klubi Tartu Maraton teatel osales möödunud nädalavahetusel peetud Cykel Vasal üle 10 500 ratturi, mistõttu on Tartu rattamaraton nüüd suuruselt maailma kolmas.

Kuigi Cykel Vasa on ainult neli aastat vana, on see suusamaratoni eeskujul saanud põhjanaabrite seas väga populaarseks, rääkis Tartu rattamaratoni võistluste direktor Indrek Kelk. Teoreetiliselt saaks Tartu rattamaraton oma teise positsiooni küll tagasi võtta, kuid see tähendaks osalejate arvu suurenemist umbes 4000 inimese võrra. Seda aga korraldajad mõistlikuks ei pea.

«Arvestades meie riigi elanikkonna hulka, on meie osalejate arv kahtlemata muljetavaldav,» lausus Kelk, lisades, et olulisem enda esimeseks või teiseks nimetamisest on rattaspordi propageerimine kodukamaral.

Tartu rattamaraton sõidetakse tänavu 16. septembril 40 ja 89 km distantsidel. Soodusregistreerimine lõppeb homme. Mullu osales kahe võistlusmaa peale kokku 4952 rattahuvilist, koos lasteüritustega oli rattureid 7304.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles