Palamusel algavad taas Theodor Lutsu filmipäevad

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Laupäeval ja pühapäeval peetakse Palamusel taas Theodor Lutsu Filmipäevi, mis toob kokku parimad kodumaised lühifilmid.

Seitsmeteistkümnendat korda peetavate filmipäevade raames korraldatakse juba neljateistkümnendat korda lahtine lühifilmide konkurss. Üritusel osaleb 29 filmi, märkis Eesti Film 100 avalike suhete juht Katrin Maimik.

Oma filmi võisid konkursile esitada kõik huvilised. Ainsad tingimused olid, et film pole varem Palamuse lühifilmide konkursil linastunud ning on valminud viimase viie aasta jooksul.

Filmipäevade avapäeval näidatakse lisaks konkursifilmidele Eesti uuemaid  dokumentaalfilme: Jaan Tootseni «Uus Maailm» ja Ivar Heinmaa «Tšernobõli samuraid». Päeva teises pooles näidatakse Olav Neulandi 65. sünniaastapäeva puhul tema 1979. aastal valminud «Tuulte pesa».

Päeva lõpetab valikkava Theodor Lutsu filmipäevade parimatest filmidest läbi aastate.

Teisel päeval, 12. augustil  jätkatakse konkursifilmide näitamisega ning kell 14 avatakse Palamusel pidulikult «Sajandi sada võttepaika» infotahvel, mille on koostanud Artur Talvik ja Raul Vaiksoo.

Infotahvel on projekt, mille käigus tähistatakse Eesti filmide legendaarseimad võttepaigad maapiirkondades ja väikelinnades. Pärast infotahvli avamist saab vaadata Arvo Kruusemendi filmi «Sügis». Kohapeal kohtub publikuga ka Teele-osatäitja Riina Hein.

Filmipäevad lõppevad konkursi võitjate teatavakstegemise ning autasustamisega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles