TÜ korvpallimeeskond täiendas ridu Venemaalt ja Leedust

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ivan Nelyubov
Ivan Nelyubov Foto: Ivo Hunt / TÜ ASK

Täna allkirjastati lepingud, millega Tartu Ülikooli korvpallimeeskonna edurivi saab olulist täiendust. Meeskonnaga liitus keskmängija Ivan Nelyubov Venemaalt ja ääremängija kohale leedukas Egidijus Dimša.

6. augustil 24-aastaseks saav ning 207cm pikkune tsenter Ivan Nelyubov on oma senise karjääri jooksul mänginud kaks hooaega Riia VEFis ning eelmisel hooajal Nizhny Novgorodis.  VTB Ühisliigas viibis Nelyubov 10 mängus keskmiselt platsil ligi 13 minutit ning viskas selle ajaga 6,5 punkti ja võttis 2,9 lauapalli. Eurochallengi sarjas kogus ta seitsmes mängus keskmiselt 11 minutiga 4,4 punkti ja 2,9 lauapalli.

Moskva CSKA süsteemis korvpallihariduse saanud Nelyubov esindas 2011. aasta Universiaadil  ka Venemaa üliõpilaste koondist, kus pronksimängus jäädi alla Leedule. Nelyubov kogus Universiaadil peetud kaheksas mängus keskmiselt 13,4 punkti ja 6,3 lauapalli.

27-aastane leedukas Egidius Dimša on 205cm pikkune ääremängija, kes eelmist hooaega alustas Itaalias Bologna Biancoblu Conadi meeskonnas, ent poole hooaja pealt siirdus tagasi Kedainiai/Triobeti, kus ta enne seda kaks hooaega oli mänginud. Leedu kõrgliiga karjääri alustas Dimša hooajal 2007/2008 ning kaks esimest hooaega mängis ta Kaunase Aisčiai meeskonnas.

Möödunud hooajal oli Dimša statistilisteks näitajateks BBLis seitsmes mängus keskmiselt 10,7 punkti ja 5,9 lauapalli ning Leedu liigas 11 mängus keskmiselt 13,2 punkti ja 5 lauapalli. Hooajal 2009/2010 tunnistati Dimša Leedu liiga parimaks mängijaks ning siis kogus ta 23 mängus keskmiselt 14,6 punkti ja 9,7 lauapalli.

Tartu Ülikooli peatreeneri Gert Kullamäe sõnul sai määravaks see, et mõlemad täiendused on meie regiooni mehed. „Tahtsime edurivisse mehi ja valik jäi nende peale. Nelyubov on püüdlik ja hasarti täis tsenter ja Dimša on juba Balti liigast teada-tuntud mängumees. Mõlemad mehed on ka nimekirjas olnud eelmistel hooaegadel, aga erinevatel põhjustel on valikud läinud teistmoodi,“ sõnas Kullamäe. „Mõlema mängija plussiks on kindlasti see, et nad on siin regioonis mänginud ja oludega tuttavad. Tahtsime ka välismängijate osas otsused võimalikult varakult ära teha, et siis on selgem nii klubil kui meestel endil. Otsingud jätkuvad veel ühe mängujuhi osas – paar mängijat on ka tõsisemalt vaateväljas.“

Meeskonna mänedžeri Meelis Pastaku sõnul tegi Tartu klubi mängijate jaoks atraktiivseks kolmes sarjas osalemine. „Nelyubov on noor mängija ja tahab ennast tõestada. Kuna me mängime kolme liigat, siis on see tema jaoks üks võimalik väljund ja meilt on ennegi paar meest tuule tiibadesse,“ ütles Pastak. „Dimša on leedu kooliga kogenud mängija ja ka Leedu liigas heade näitajatega. Liigade rohkus aitas temalgi valikut teha.“

Mõlemad mehed peaksid Tartu Ülikooli treeningutega liituma augusti teises pooles.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles